avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... A crescut taxa pentru verificarea lifturilor - ISCIR
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

A crescut taxa pentru verificarea lifturilor - ISCIR

In data de 26.08.2010 a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta 22 care modifica si completeaza Legea 64/2008. Prin aceasta, se prevede reorganizarea ISCIR prin infiintarea Companiei Nationale pentru Controlul Cazanel, Instalatiilor de Ridicat si Recipientelor sub Presiune in termen de 60 zile de la data publicarii ordonantei.
Tot in ordonanta se face referire la faptul ca verificarile tehnice in vederea autorizarii functionarii si verificarilor tehnice in utilizare pot fi efectuate de catre persoane fizice si juridice autorizate in acest scop. Cu alte cuvinte ISCIR-CNCIR SA va fi o institutie bugetara, deci plateste salariile, dar veniturile din verificarile tehnice la echipamentelor vor merge la societati private.
Prima mutare? Asociatiile de proprietari/locatari nu vor mai plati 90 de lei pentru verificarea liftului ca pana acum ci "doar" 370 lei.
Cel mai recent răspuns: Turbinistul , utilizator 15:21, 26 Ianuarie 2021
@rain4est

Intr-adevar, verificarile vor fi facute de societati private, fara legatura cu cea care se ocupa de service-ul ascensorului.
Astazi am aflat si noi - neoficial de aceasta porcarie. Avem in exploatare 5 lifturi...
Intreb si eu ca omu', daca verificarea se face la "privat" cine naiba face aceste preturi aberante?
Adica avem o firma autorizata ISCIR - care la drept vorbind este cocosata de 'nspe taxe ISCIR, care ne asigura Service-ul pentru functionarea lifturilor precum si toate RC-urile necesare si pentru verificarea lucrarilor efectuate de catre aceasta firma, vine o alta firma privata (autorizata ISCIR) care ii verifica pe primii, dar de platit, plateste asociatia.... Buni baieti si joaca bine! Din ce in ce mai bine...
Imi spunea liftierul nostru ca taxa de 372 lei este minimala pentru lifturile normale asa cum sunt majoritatea in RO. Daca te-ai pricopsit cu un lift mai modern, functie de complexitate, taxa este mai mare chiar daca aceste lifturi moderne prezinta o siguranta in exploatare mai buna.
Asa cum spuneam si despre o alta institutie a statului care maine-poimine isi cam inceteaza activitatea si domnii de la ISCIR, nemaiavand activitate in industrie, au inceput sa-si verse necazul pe proprietari ca de, suntem cam multi!
Din pacate asa este domnule Grecu. Partea proasta e ca pana in iulie nu este exclus sa mai creasca putin aceasta taxa...
Cat despre preturi, daca privatu' face verificare tot el stabileste si pretul...
Bine, ma incurajezi... Eu sunt f. curios sa stiu ale cui sunt acele firme private! Bag mana in foc ca sunt tot ale lor, ca vorba aia, la munca se pricep mai multi sau mai putini, dar ca sa controlezi un lift este nevoie de ceva studii de specialitate si cine sa incapa daca nu tot ei... Practic baietii au bagat controlul si verificarea lifturilor la un loc cu toate celelalte aspecte pe care le mai verifica ei cu intentia clara de a inlatura orice urma de concurenta. Halal de mama lor si vai de capul nostru!
Mai vorbim pe aceasta tema...
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
Adam Grecu, utilizator
Revin si eu la acest subiect mai vechi cu niste nelamuriri
Verificarea se face lunar?Adica vine cineva lunar si lunar se emite factura de verificare?
Trebuie sa aiba un proces verbal de verificare,nu? Cine il contrasemneaza din partea administratie de bloc?

Alte discuții în legătură

Plata autorizare iscir udau_1966 udau_1966 asociatia noastra de propietari are in exploatare blocuri cu apartamente care detin ascensoare pt a ajunge la etajele superioare.aceste ascensoare sunt ... (vezi toată discuția)
Durata revizie/modernizare lift petroutza petroutza Buna ziua, Locuiesc la et.9 al unui bloc in care tocmai a inceput revizia/modernizarea liftului.Problema este ca durata de executie a lucrarii a fost ... (vezi toată discuția)