avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor in cazul unui divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor in cazul unui divort

sunt mamica unui baietel de 2 luni si sunt in divort cu sotul meu.el ma ameninta ca o sa-mi ia copilul.cand am inaintat cererea de divort eram de comun acord ca sa divortam,iar acum se pare ca nu mai e asa.acum vine cu tot felul de amenintari.locuim separat de o luna si nici macar nu-l intereseaza soarta acestui copil.care sunt sansele mele ca sa mi se incredinteze copilul si daca mi se incredinteaza pot iesi cu el din tara?astept un raspuns cat mai repede
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:28, 18 Ianuarie 2011
Buna ziua !
Daca aveti conditii materiale si socio-umane care permit cresterea copilului , tatal acestuia nu are nicio sansa ....
Prin ordonanta , masurile pe timpul divortului pot fi - incredintarea copilului minor,obligatia de intretinere,alocatie pentru copil,folosirea locuintei . In ceea ce priveste iesirea din tara , trebuie sa aveti de la tatal copilului o declaratie data in fata notarului ca este de acord .
sigur vi se va incredinta dvs copilul si cand veti avea o hotarare definitiva si irevocabila, veti iesi din tara cu cel mic fara acordul lui
Data fiind varsta foarte mica a copilului, este foarte putin probabil ca va fi incredintat tatalui.
De regula, cand ambii parinti cer incredintarea minorului, se analizeaza conditiile materiale de care dispune fiecare, precum si unde ar fi mai bine ingrijit copilul (se fac anchete sociale la domiciliul celor doi, se verifica venituri, conditii de trai, disponibilitate de ingrijire, sprijinul familiei extinse etc. ).

Daca vi se incredinteaza copilul, puteti iesi cu el din tara.
vreau sa mai precizez ca eu nu am nici un venit.stau in chirie dar ma ajuta financiar parintii.daca sotul meu ar face declaratii false sau ar veni cu martori mincinosi?ce sanse mai am atunci si ce ar trebui sa fac.

Alte discuții în legătură

Ce as putea face?? ingerasu_nimanui ingerasu_nimanui buna ziua...as avea si eu o mare rugamine daca imi ma puteti ajuta cu vre-un sfat sau ceva sa stiu ce as putea face...sunt casatorita de 3 ani jumate si avem ... (vezi toată discuția)
Daca divortez copilul la cine ramane? bgirl_rodi bgirl_rodi buna ziua, eu am un baiat de 3 ani jumatate si de un an de zile nu pot divorta de sotul meu pentru ca imi este frica ca imi va lua baiatul el lucreaza in ... (vezi toată discuția)
Nu este de acord cu cresa kooriz kooriz Buna ziua, sunt divortata din aprilie, si am un copil care in luna urmatore impineste doi ani, si este incredintata mie spre crestere. Cand impineste copilul ... (vezi toată discuția)