avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract munca

Buna ziua tuturor!


Tinand cont de prevederile legale, in ce conditii se poate dispune concedierea unui angajat( top management) ce nu corespunde profesional si care refuza intelegerea partilor?
Si eu as opta pentru cercetara disciplinara urmata de desfacerea CIM pe 61 lit a, bineinteles facute ca la carte, cu dovezi, etc, vezi postul de mai sus.
Zilele trecute cautand ceva intr-o situatie relativ similara am dat peste textul urmator, cred ca va poate ajuta:
"Sunt apte sa atraga concedierea disciplinara si abaterile de la normele de comportare la locul de munca, cum ar fi : crearea de stari tensionate in colectiv, injurii la adresa colegilor sau sefilor, lovirea acestora, insubordonarea"
Cu atat mai mult as adauga eu cu cat spuneti ca face parte din managementul de top, al carui tel, cum bine au mentionat colegii mei, nu poate fi in mod categoric fluctuatia negativa de personal, scaderea productivitatii angajatilor, etc.
dar ce te faci cand cel care tipa, injura , jigneste.....face parte din favoritii sefului "mare"...??
si eu am un astfel de coleg la job care a declansat un lant de demisii si jigneste pe cei din jur ori de cate ori deschide gura.dar nimeni nu se atinge de el...#-o
Buna ziua!

Am un angajat caruia trebuie sa ii desfac contractul de munca pentru pensionare pe caz de boala.
Se poate face decizia cu art 56 lit b din codul muncii?
Angajatul a avut in perioada 01.01.2008 - 31.03.2008 48 de zile calendaristice de concediu medical. Maine va merge la comisia de examinare pentru pensionare. In cazul in care comisia va decide pensionarea eu ca si angajator va trebui sa depun documente justificative la itm din care sa reiasa de ce am desfacut contractul de munca cu art 56 lit b?
Daca da, angajatul va trebui sa aduca o decizie de pensionare sau orice alt document de la comisia de expertiza pentru ca inainte de desfacerea contractului sa fie depus la itm?

Va multumesc.

La data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, contractul individual de muncă al acestuia încetează de drept.
elis a scris:
Am un angajat care a plecat pur si simplu din post, fiind in delegatie la un client. Fapta urmeaza unui sir de abateri de la reg. intern care s-au soldat doar cu avertismente verbale si nu scrise. Acum: respectivul pleaca, nu anunta pe nimeni, iar in momentul in care este somat sa se intoarca si sa-si reia activitatea refuza categoric. Cum se procedeaza si ce trebuie facut pentru o concediere cu abatere disciplinara? De asemenea respectivul angajat are cursuri de formare profesionala si instruire. Cum as putea recupera cheltuielile pentru aceste instructaje. Total sunt peste 60 zile pe an.

Alte discuții în legătură

Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)
Incetare 61 a) ade31 ade31 Buna ziua, Un angajat al firmei, de 17 ani, nu a mai venit la locul de munca de o saptamana. Daca in regulamentul intern este specificat faptul ca \" la 3 ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)