avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Declaratie inventar comision ITM
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Declaratie inventar comision ITM


Buna ziua,

Spuneti-mi va rog mai trebuie depusa declaratia privind comision itm ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lizuca12 , utilizator 11:50, 16 Aprilie 2013
Buna ziua,



Conform prevederilor art. 298, alin.(3) din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, la 1 ianuarie 2011 se abroga dispozitiile Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca.
Prin urmare, de la 1 ianuarie 2011 inceteaza existenta carnetului de munca, dupa aceasta data evidenta muncii realizandu-se electronic prin intermediul registrului general de evidenta a salariatilor (REVISAL) reglementat prin Hotararea de Guvern nr. 161/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.
Incepand cu 1 ianuarie 2011, nu se vor mai inregistra la inspectoratele teritoriale de munca contractele individuale de munca (OUG nr.123/2010 pentru abrogarea Legii nr.130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca). Acestea se vor inregistra in format electronic in registrului general de evidenta a salariatilor in conformitate cu prevederile legale aflate in vigoare.
Incepand cu 1 ianuarie 2011 nu se vor mai depune la inspectoratele teritoriale de munca nici actele privind executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractelor individuale de munca.
Pana la data de 25 ianuarie 2011, angajatorii vor depune la inspectoratele teritoriale de munca, dovezile de calcul a drepturilor salariale aferente lunii decembrie 2010.
Plata comisionului si depunerea declaratiei aferente lunii decembrie 2010 se vor efectua si depune pana la data de 25.01.2011.
Incepand cu luna ianuarie 2011 nu se va mai efectua plata comisionului datorat (0,75% din fondul lunar de salarii, angajatorilor carora inspectoratele teritoriale de munca le pastreaza si le completeaza carnetele de munca, respective 0,25% din fondul lunar de salarii, angajatorilor carora inspectoratele teritoriale de munca le presteaza serviciile constand in verificarea si certificarea legalitatii inregistrarilor efectuate de catre acestia).

[i]Incepand cu luna ianuarie 2011 nu se va mai intocmi si depune declaratia aferenta comisionului datorat.
Ma refeream la declaratia inventar referitor la comision itm ce ar trebui depusa la finante
www.avocatnet.ro/content/art... ?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mojorare salarii conform noului contractului colectiv la nivel national Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae As dori sa stiu daca pot sa duc la ITM actele aitionale cu modificarile prevazute de contractul colectiv la nivel national desi nu s-a publicat in MO? (vezi toată discuția)
Transmitere revisal AnnaM AnnaM Exista modificari cu privire la transmiterea revisalului? Potrivit HG 161/2006 registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca în format ... (vezi toată discuția)
Declaratie itm Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 130/1999 privind unele masuri de protectie a persoanelor incadrate in munca, republicata in Monitorul ... (vezi toată discuția)