avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cu sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cu sulta

Am vrut sa achizitionez in luna iunie 2010 un apartament care avea o sulta pe care proprietara trebuia sa i-o dea fostului sot, care nu era de gasit. Am facut un precontract cu aceasta dandu-i un avans de 10000 eur (8000 eur sulta). Proprietara l-a imputernicit pe agentul imobiliar sa se ocupe de gasirea fostului sot si de inmanarea sultei. Problema este ca agentul i-a dat banii unui executor judecatoresc, care i-a dat altei persoane cu nume si date asemanatoare cu ale fostului sot a proprietarei. A aparut intre timp si fostul sot care a dat-o in judecata pe proprietara si care isi vrea banii. Contractul pe care l-am facut eu cu proprietara a expirat in septembrie si l-am prelungit pana pe 28 februarie. Ce e de facut in aceasta situatie?
Ca să radieze sulta din cartea funciară trebuie ca cel în favoarea căruia este înscrisă această sultă să dea o declarație că și-a primit banii, că solicită radierea și nu mai are niciun fel de pretenții cu privire la aceasta. Nu radiază nimeni sulta din c.f că vrea promitentul cumpărător sau că i-a dat el banii celei care are de achitat sulta.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
sd2010 a scris:

Ca să radieze sulta din cartea funciară trebuie ca cel în favoarea căruia este înscrisă această sultă să dea o declarație că și-a primit banii, că solicită radierea și nu mai are niciun fel de pretenții cu privire la aceasta. Nu radiază nimeni sulta din c.f că vrea promitentul cumpărător sau că i-a dat el banii celei care are de achitat sulta.

Se vede ca nu ai inteles intentia mea.
Am spus sa faca rost de alti bani echivalentul sultei, s-o radieze, (bineinteles ca o radiaza cel în favoarea căruia este înscrisă această sultă), apoi face un credit ipotecar cu imobilul degrevat de satcini.
Trebuie sa si desenam?
Domnule consilier, cu tot respectul, nu eu trebuie să înțeleg ce intenții aveți sau ce explicații dați dumneavoastră ci utilizatorul MelindaH. Poate știa, poate nu știa căƒ radierea sultei o solicită cel în favoarea căruia a fost înscrisă. Ce nu înțeleg eu, e de ce vă burzuluirăți așa pe intervenția mea?!:)
sd2010 a scris:

Ce nu înțeleg eu, e de ce vă burzuluirăți așa pe intervenția mea?!:)

Pentru ca multi aveti interventii numai de dragul de a va vedea scrisul pe forum, fara a avea ceva in comun cu materia.
Acestia mai mult incurcati, ne pierdeti vremea noua celor care dam consultatii oamenilor cu probleme adevarate, pentru ca de altfel totul pe forum este benevol.
Acum, in loc sa stau la sfat cu vreun om necajit, dau note explicative de ce ma burzuluiesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament. sulta zatara zatara Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sulta mgb1ro mgb1ro Buna ziua, In urma unei sentinte civile definitive am apelat la un executor judecatoresc cu care am incheiat un contract de executare silita. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu sulta ion panaite ion panaite Buna ziua tuturor ! As dori si eu un ajutor va rog. Am divortat in anul 2000 iar divortul s-a facut in lipsa pentru ca fosta sotie a plecat pur si ... (vezi toată discuția)