avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Dreptul la intimitate
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Dreptul la intimitate

Buna seara,
Cineva a instalat pe calculatorul propriu un program keylogger. Acel calculator era folosit si de un prieten de-al meu. Proprietarul a gasit niste discutii pe Yahoo! Messenger intre mine si prietenul meu, discutii care ne priveau pe amandoi. Cu mine nu are nimic, dar prietenul meu e amenintat ca acele discutii vor fi aratate unor alte persoane. Dar asta m-ar afecta si pe mine in egala masura.
Este corect ce se intampla? Ce pot sa fac in acest caz?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 16:35, 10 Ianuarie 2011
plangere penala pt savarsirea infractiunii de amenintare.
athe a scris:

plangere penala pt savarsirea infractiunii de amenintare.

Pe mine nu m-a amenintat nimeni in mod direct. Nu se pune problema de santaj pentru bani sau altceva. Problema e intre cele 2 persoane, dar dupa cum am precizat, divulgarea convorbirilor ar atrage dupa sine prjudicii si imaginii mele. Vreau sa stiu mai detaliat daca aceste convorbirii on-line intra in violarea corespondentei si a dreptului la intimitate si daca are vreo legatura ca acea persoana e si posesoarea computerului.
Depundeti plangere pentru violare de corespondenta mai degraba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea corespondentei private claudiuene claudiuene Problema : Discutiile private din arhiva de messenger ale unei persoane au fost extrase de pe calculatorul de pe care au fost efectuate si folosite in ... (vezi toată discuția)
Piratarea calculatorului personal si furtul arhivei de messenger myalaura myalaura Ma confrunt cu o mare problema de aceea am nevoie de ajutorul d-voastra. Anul trecut am fost angajata la o firma de IT iar la inceputul ... (vezi toată discuția)
Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)