avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ABSOLVENT SPIRU HARET BUCURESTI 2008
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ABSOLVENT SPIRU HARET BUCURESTI 2008

Bună seara,
Sunt secretară a unor şcoli din mediul rural, judeţul Bacău. În cadrul unităţilor şcolare sunt cadre care au absolvit USH, Facultatea de Psihologie, forma de învăţământ I.D. cu examen de licenţă în anul 2008. Când au absolvir această facultate, nu au au fost probleme în ceea ce priveşte salarizarea lor conform studiilor absolvite.(cadrele didactice sunt încadrate ca educatoare sau învăţătoare). După absolvirea studiilor (USH), au fost salarizate ca institutoare. Din anul 2010, conform modificărilor aduse la legislaţia privind salarizarea în învăţământ, având liceul pedagogic şi studii superioare, au fost trecute la salarizare ca fiind profesori pentru învăţământul preşcolar/primar, cu studii superioare.
În momentul prezentării fişei de încadrare la ISJ Bacău, cadrelor didacice care erau absolvente a USH Bucureşti (psihologie I.D. geografie I.D. toate 2008)nu le-au fost recunoscute aceste studii. De aici a rezultat că nu mai pot fi salarizate conform studiilor absolvite. MECTS vine şi el cu aceleaşi precizări (forma de învăţământ care nu era acreditată, sau acreditată provizoriu în momentul încrierii la facultate nu este recunoscută). CE este de făcut, cum este legal?
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 08:08, 10 Ianuarie 2011
In mod oficial,declarat,MECTS nu recunoaste diplomele USH promotiile 2008 si 2009,forma ID.
In speta,acesti absolventi nu pot ocupa functiile de profesori.
Respectivii se pot adresa instantelor judecatoresti.
Mulţumesc de răspuns. Dar cum vor fi salarizate ? Se pote ţine cont de studiile absolvite la stabilirea dreptuilor salariale până la elucidarea situaţiei sau trec la nivelul studiilor de dinainte de USH?
E complicat...daca va da in judecata au sansa sa castige pentru ca nu scoala sau ISJ are dreptul sa decida daca au o diploma valabiala,ci numai instantele de judecata...solicitati o adesa scrisa ISJ -ului prin care sa va acoperiti in caz ca va actioneaza in judecata...adesa scrisa din partea ISJ,si nu ordine verbale care nu fac doi bani in instante

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ush/ (re)licentiere ContSters160295 ContSters160295 Este corecta decizia USH de a sustine o sesiune de relicentiere in perioada 15-30 sept., 2010 pentru absolventii '08-'09 care au primit diplome/adeverinte in ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca mileaaurora mileaaurora In data de 16.11.2012, ICCJ prin decizia nr.4846, obliga MECTS să-mi recunoasca studiile la USH Bucuresti , facultatea de psihologie,forma ID absolvita in ... (vezi toată discuția)
Absolvent spiru haret mariana crisan mariana crisan Buna seara, Sunt absolventa de S. Haret . Lucrez in invatamant . Pana in aceasta luna am fost incadrarata ca profesor in ciclul primar , dar din ... (vezi toată discuția)