avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... noua lege a pensiilor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

noua lege a pensiilor

buna ziua.as dori si eu sa aflu cum se acorda pensia anticipata pentru o persoana cu o vechime de 38 de ani.trbuie sa mentionez ca 20 de ani mama mea a lucrat ca ingrijitor intr-o scoala.poate beneficia si ea de aceasi lege ca si profesorii care pot iesii mai repede la pensie cu 3 ani?
Va multumesc,
Nu este functionar public. Refertior la art. mentionat mai sus, in conditiile legii ma gandesc ca se refera la faptul ca penisa sa fie mai mica decat salariul mediu pe economie, mai poate fi si alt caz legal in care un pensionar poate lucra la stat?
Persoana respectiva a indeplinit conditiile de pensionare in luna octombrie 2010, dar inca nu s-a pensionat, insa a facut o cerere de continuare a activitatii in baza legii 49/2010 (neprecizandu-se o durata determinata, pana la ce data) .
Doresc sa stiu daca acum ...mai poate continua activitatea in baza acelei cereri aprobate de director, sau trebuie sa-i incetez obligatoriu contractul de munca.
imi cer scuze ... nu am fost atent la faptul ca va referati la pensionari ... cazul meu se refera la o persoana care indeplineste conditiile de pensionare ...
loredana vatradornei a scris:

buna ziua.va multumesc nespus pentru ajutorul acordat.as dori sa va mai intreb si pentru tatal meu.este nascut pe data de 05.09.1953.are o vechime de 38 de ani din care 11 ani jumatate in grupa a doua 100%.cand poate iesi la pensia de drept sau la cea anticipata?va multumesc
as putea primi un raspuns?va rog nu ma ocoliti

Limita de varsta la 63 de ani,reducere de 2 ani din 65,conditia de stagiu fiind indeplinita.Anticipat la 60 de ani,daca indeplineste si conditioa de stagiu 43 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala Emilia Tofan Emilia Tofan Am un angajat care doreste sa se pensioneze anticipat. Indeplineste conditiile de varsta si stagiu de cotizare asa cum sunt prevazute de legea 19/2000. ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 19/2000 - diferenta dintre pensia anticipata si pensia pentru limita de varsta mihamiha14 mihamiha14 buna ziua! as vrea sa stiu care e diferenta dintre pensia anticipata si pensia la cerere si care din ele este prevazuta in legea 19/2000!va multumesc (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata cadru didactic ContSters124954 ContSters124954 Buna ziua, stiu ca in decursul ultimilor ani legea pensiilor s-a schimbat de mai multe ori, eu nu reusesc sa gasesc o varianta finala, de aceea va rog sa ma ... (vezi toată discuția)