w_v_w_v a scris:
Zonele in care operatorii de distributie gaz isi desfasoara activitatea
www.avocatnet.ro/content/con...
Sper ca in viitor sa ne putem alege furnizorul si sper ca lumea a inteles ca pentru schimbarea furnizorului nu trebuie schimbat nici un cablu, teava sau fir.
prin postarea linkului de mai sus nu ati facut altceva decit sa-mi ridicati mingea la fileu si, dupa ce m-am documentat putin (maxim 5 min), si cu informatiile pe care le detin deja si pe care vi le-am expus in postarile precedente, nu au facut altceva decit sa imi intareasca si mai mult argumentarile ....
daca va uitati mai atenta/atenti pe harta respectiva veti observa ca acolo unde exista
firma particulara de gaze, aceasta
si-a construit propria infrastructura zonala, iar gaze nu iau de la distrigaz sud/gdf suez sau distrigaz nord/eon-gaz (germania), ci direct de la transgaz, firma care distribuie gazul pe intreg teritoriul romaniei (deci alt monopol)
cind eu v-am spus ca dvs vedeti altfel lucrurile din germania, nu m-ati crezut :)
si dvs ati plecat din tara din cauza ca in romania lucrurile nu se misca deloc bine sau nu se misca deloc in sensul bun .... in domeniu gazelor nu se misca deloc in sensul celor dorite de dvs in expunerile de motive de mai sus. nu mi-am dat cu parerea referitor la reteaua de gaze din germania pentru ca nu cunosc particularitatile acesteia, la fel cum nici dvs nu cunoasteti absolut deloc reteaua de gaze (si nu numai) din romania, ci doar din niste informaride suprafata incomplete si insuficiente de pe net. dar nici nu vreti sa intelegeti ca am lucrat in acest sistem de gaze vreme de 15 ani si sint foarte bine documentat, iar argumentele vi le-am aratat in expunerile anterioare de care nu vreti deloc sa tineti seama doar din dorinta dvs de a avea ultimul cuvint. si, asa cum intr-o relatie barbatul trebuie sa aiba ultimul cuvint ("ai dreptate, iubito !"), va dau in final dreptate ... dar pentru germania .... pentru romania chiar nu aveti deloc ..... deocamdata
poate ca veti avea dreptate, dar peste minim 5 ani, asa cum am afirmat inca de aseara .... insa nu prea cred.
PS nu mi-ati raspuns inca la faza cu masina ... daca un coleg de serviciu de-al dvs (cu care va inteleeti sau nu bine, nu conteaza), care locuieste in zona dvs, s-ar urca in masina dvs cind mergeti la serviciu ca sa-duceti la destinatie, fara ca dvs sa va doriti asta, il duceti acolo ? sau chemati politia ?aceasta situatie este identica cu situatia gazelor din romania (si nu numai) ... dvs sinteti distribuitorul existent, masina dvs este reteaua acestuia, eu distribuitorul care vrea sa intre in zona, iar serviciul la care mergem impreuna este consumatorul pe care vrem amindoi sa-l deservim. nimeni nu poate sa va impuna sa il duceti pe acel coleg la serviciu cu masina dvs (pentru care ati dat banii din propriul buzunar, atit pt ea cit si pentru combustibil), la fel cum nici statul nu poate obliga gdf suez si eon-gaz sa isi puna reteaua in folosul tertelor persoane juridice fara a avea acceptul distribuitorilor zonali. la fel cum nici pe congaz nu-l poate obliga, acolo fiind o investitie exclusiv privata, nu cum este in restul tarii, unde statul a investit initial, insa la presiunea occidentului au ciopirtit distrigazul in 2 (nord si sud, transgaz) in scopul privatizarii acestor entitati pentru obtinerea intrarii in UE, acesta fiind un santaj ordinar. la momentul privatizarii s-a spus ca distrigaz merge in pierdere .... nimic mai fals ... avea profit considerabil si se inlocuia masiv reteaua veche din otel cu o retea noua din PEHD (polietilena de inalta densitate) si sediul central. de cind s-a privatizat nu s-au mai facut deloc astfel de investitii, ci s-a investit in mobilier si cursuri de perfectionare pentru personalul din subordine, plus un alt corp de cladire in spatele sediului
nu sint pe deplin informat, dar sint convins ca in acelasi fel sta treaba si in domeniul distributiei energiei electrice, cu mentiunea ca, de la furnizorii de energie electrica (hidro, termo si nucleara) si pina la distribuitorii zonali s-au interpus mai multe societati comerciale fantoma, pe cind la gaze nu mai exista decit transgazul (in romania) si, poate, o alta firma ruseasca de transport