avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este posibil sa ne alegem furnizorul de energie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este posibil sa ne alegem furnizorul de energie electrica?

Am gasit urmatoarea informatie pe site-ul
[ link extern ] /
În conformitate cu prevederile Directivei 54/2003 a Consiliului European şi a Legii Energiei nr 13/2007, la data de 1 iulie 2007, piaţa de energie electrică din România a fost complet liberalizată.
Acest lucru înseamnă că toţi consumatorii de energie electrică, casnici sau agenţi economici, au posibilitatea alegerii furnizorului de energie electrică în condiţiile respectării reglementărilor ANRE şi a legislaţiei în vigoare.


Este posibil ca un apartament sa contracteze energia electrica cu un furnizor iar vecinul cu alt furnizor?
Sau, dupa cum scrie in prima fraza citata, avem posibilitatea sa alegem dar "toti consumatorii", odata, toti la fel!?#-o
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 23:29, 16 Ianuarie 2011
w_v_w_v a scris:

In timp ce dv scriati mesajul sa imi spuneti ca sunteti autorizat gradul II gaze va-am dat articolul care spune ce v-am spus eu.
Asa ca mai cititi.

@lorac
nu prea v-ati gasit omul pe care sa-l duceti de nas cu argumente de astea ieftine ... spre stiinta dvs, lucrez in domeniul gazelor din 1995 (pina in octombrie 2009 chiar la distrigaz sud bucuresti/gdf suez


Peste tot in lume nu conteaza unde lucrezi ci ce lucrezi si cum lucrezi.
Sa speram ca nu v-ati autorizat in speranta ca or sa apara zeci de tevi de gaz pe la usile oamenilor ca sa isi poata alege furnizorul.:D

doamna, nu am fost maturator, ci inginer la aceasta firma. si, dupa 15 ani de gaze, chiar mi-am dorit schimbarea domeniului de activitate. din pacate am reusit doar pe 1/2, in sensul ca sint acum la o firma de gaze si incalziri ..... deci acelasi domeniu. noroc ca mai fac si instalatii de incalzire, ca altfel turbam de atitea gaze. as fi preferat totusi sa activez intr-un alt domeniu, mai apropiat de ce mi-am dorit dintodeauna .... electricitatea, domeniu pe care-l pot practica oricind ca absolvent al facultatii de instalatii pentru constructii din cadrul UTCB ... dar nu este totdeauna cum vrea omul :(

PS ... pt seara asta am incheiat discutia, ca mai trebuie sa ma mai si odihnesc ;)
o noapte placuta in continuare !
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
ContSters62736, utilizator
Zonele in care operatorii de distributie gaz isi desfasoara activitatea

www.avocatnet.ro/content/con...

Sper ca in viitor sa ne putem alege furnizorul si sper ca lumea a inteles ca pentru schimbarea furnizorului nu trebuie schimbat nici un cablu, teava sau fir.
w_v_w_v a scris:

Zonele in care operatorii de distributie gaz isi desfasoara activitatea

www.avocatnet.ro/content/con...

Sper ca in viitor sa ne putem alege furnizorul si sper ca lumea a inteles ca pentru schimbarea furnizorului nu trebuie schimbat nici un cablu, teava sau fir.
prin postarea linkului de mai sus nu ati facut altceva decit sa-mi ridicati mingea la fileu si, dupa ce m-am documentat putin (maxim 5 min), si cu informatiile pe care le detin deja si pe care vi le-am expus in postarile precedente, nu au facut altceva decit sa imi intareasca si mai mult argumentarile ....
daca va uitati mai atenta/atenti pe harta respectiva veti observa ca acolo unde exista firma particulara de gaze, aceasta si-a construit propria infrastructura zonala, iar gaze nu iau de la distrigaz sud/gdf suez sau distrigaz nord/eon-gaz (germania), ci direct de la transgaz, firma care distribuie gazul pe intreg teritoriul romaniei (deci alt monopol)
cind eu v-am spus ca dvs vedeti altfel lucrurile din germania, nu m-ati crezut :)
si dvs ati plecat din tara din cauza ca in romania lucrurile nu se misca deloc bine sau nu se misca deloc in sensul bun .... in domeniu gazelor nu se misca deloc in sensul celor dorite de dvs in expunerile de motive de mai sus. nu mi-am dat cu parerea referitor la reteaua de gaze din germania pentru ca nu cunosc particularitatile acesteia, la fel cum nici dvs nu cunoasteti absolut deloc reteaua de gaze (si nu numai) din romania, ci doar din niste informaride suprafata incomplete si insuficiente de pe net. dar nici nu vreti sa intelegeti ca am lucrat in acest sistem de gaze vreme de 15 ani si sint foarte bine documentat, iar argumentele vi le-am aratat in expunerile anterioare de care nu vreti deloc sa tineti seama doar din dorinta dvs de a avea ultimul cuvint. si, asa cum intr-o relatie barbatul trebuie sa aiba ultimul cuvint ("ai dreptate, iubito !"), va dau in final dreptate ... dar pentru germania .... pentru romania chiar nu aveti deloc ..... deocamdata
poate ca veti avea dreptate, dar peste minim 5 ani, asa cum am afirmat inca de aseara .... insa nu prea cred.
PS nu mi-ati raspuns inca la faza cu masina ... daca un coleg de serviciu de-al dvs (cu care va inteleeti sau nu bine, nu conteaza), care locuieste in zona dvs, s-ar urca in masina dvs cind mergeti la serviciu ca sa-duceti la destinatie, fara ca dvs sa va doriti asta, il duceti acolo ? sau chemati politia ?aceasta situatie este identica cu situatia gazelor din romania (si nu numai) ... dvs sinteti distribuitorul existent, masina dvs este reteaua acestuia, eu distribuitorul care vrea sa intre in zona, iar serviciul la care mergem impreuna este consumatorul pe care vrem amindoi sa-l deservim. nimeni nu poate sa va impuna sa il duceti pe acel coleg la serviciu cu masina dvs (pentru care ati dat banii din propriul buzunar, atit pt ea cit si pentru combustibil), la fel cum nici statul nu poate obliga gdf suez si eon-gaz sa isi puna reteaua in folosul tertelor persoane juridice fara a avea acceptul distribuitorilor zonali. la fel cum nici pe congaz nu-l poate obliga, acolo fiind o investitie exclusiv privata, nu cum este in restul tarii, unde statul a investit initial, insa la presiunea occidentului au ciopirtit distrigazul in 2 (nord si sud, transgaz) in scopul privatizarii acestor entitati pentru obtinerea intrarii in UE, acesta fiind un santaj ordinar. la momentul privatizarii s-a spus ca distrigaz merge in pierdere .... nimic mai fals ... avea profit considerabil si se inlocuia masiv reteaua veche din otel cu o retea noua din PEHD (polietilena de inalta densitate) si sediul central. de cind s-a privatizat nu s-au mai facut deloc astfel de investitii, ci s-a investit in mobilier si cursuri de perfectionare pentru personalul din subordine, plus un alt corp de cladire in spatele sediului
nu sint pe deplin informat, dar sint convins ca in acelasi fel sta treaba si in domeniul distributiei energiei electrice, cu mentiunea ca, de la furnizorii de energie electrica (hidro, termo si nucleara) si pina la distribuitorii zonali s-au interpus mai multe societati comerciale fantoma, pe cind la gaze nu mai exista decit transgazul (in romania) si, poate, o alta firma ruseasca de transport
Fratilor noi la cluj aici in bloc avem un singur cablu si mai multi furnizori de net.

Vrei sa schimbi furnizorul mergi si primesti user si parola sii/sau ti se ia MAC adresa laptop sau calculatorului

Am vrut sa evitam firele.Furnizorii se conecteaza toti intru-un singur punct comun al blocului.

Domnule carol_lorac si daca posteaza omul un . comentati cu scopul de a avea ultimul cuvant desi nu aveti deloc dreptate.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
ricadinas, utilizator
Haideti sa nu ne mai razboim atat ca nu se ajunge la niciun consens.
Daca ati observat in linkul postat de w_v_w_v acest act normativ a fost doar pentru armonizarea legislatiei si punct. Pana la punerea legii in aplicare or sa mai treaca ani buni, pentru ca despre ceea ce a intrebat initiatorul topicului se intampla doar in state foarte bine organizate. Noi am trecut de la organizarea de ceata la cea de trib de 22 de ani si nu prea s-au schimbat foarte multe. Pana sa devenim si noi o tara... mai avem ceva timp.
Deci... in Romania nu exista in acelasi oras doi furnizori de gaze naturale, doi furnizori de energie electrica, doi furnizori de agent termic sau doi furnizori de apa potabila. Marile firme si-au impartit zonele de exploatare pentru ca au inteles ca Romania e o vaca buna de muls. Prin concurenta, ambele au de pierdut. Asa, cu teritoriile stabilite... aplica preturi mari si, deci, profit maxim.
Asadar domnule Adrian, teoretic ar trebui sa avem posibilitatea de a ne alege furnizorul. Practic este impoibil.
Iar pe doamna w_v_w_v o invit la Bucuresti, unde actioneaza un furnizor de energie electrica, sa contacteze un furnizor de energie electrica ce este axat pe zona Moldovei. Succesuri.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
Armenteros, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa taie crengile dintre firele de curent? flori54 flori54 Cine trebuie sa taie crengile dintre firele de curent? Am 2 nuci pe domeniul public care acum sunt foarte masivi și ajung printre crengile de curent ... (vezi toată discuția)
Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)
Ce tarife incasati de la firmele de cablu?aveti abonamnt colectiv? unlocatar unlocatar As dori sa stiu ce tarife incasati de la firmele de cablu pentru acordul de cablare a locatarii scarilor dv. A ajuns in sfarsit si la noi o companie de cablu ... (vezi toată discuția)