avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vreau sa contest Poprirea pe contul firmei mele!
Discuție deschisă în Executare silită

Vreau sa contest Poprirea pe contul firmei mele!

Stimati avocati,

Am o problema: am primit o instiintare de poprire pe cont, de la ANAF, pentru ca am avea o datorie catre un furnizor. Dupa ce am calculat si verificat contabil, a rezultat ca exista o datorie dar mai mica. Ma pot folosi de greaseala lor pentru a contesta poprirea? De asemenea, datoria este "artificiala" eu am marfa in custodie.
Va rog niste sfaturi si o posibila colaborare cu dvs!
Mai am 10 zile la dispozitie.
#-o
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
amrogrup, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters158053 , utilizator 13:20, 10 Ianuarie 2011
cine v-a pus poprirea?
Am primit vineri, 8 Ian 2011, de la ANAF o "Adresa de infiintare a popririi asupra sumelor datorate debitorului de catre terti"

Nu neg plata, insa as vrea sa nu mi se blocheze conturile. Daca se intampla, nu as mai putea functiona. Mai mult, exista si diferenta de suma datorata dar si marfa in custodie. Deci, SC-ul caruia ii datorez bani imi este la randu-i dator.
Va multumesc
sa inteleg
anaf v-a pus poprire la terti
adica respectivul avea datorii, a dus la finante o lista cu clientii neincasati
figurati pe lista si deci ati primit poprirea
aveti 2 variante:
1. nu onorati poprirea si daca o sa aveti control sunteti raspunzator
2. onorati poprirea
in primul rand vad ca va speriati de blocarea conturilor, NU ESTE CAZUL, ei v-au trimis doar adresa de infiintare a popririi la terti, deci lasand la latitudinea dv. sa faceti plata conform legii, nu va poate bloca conturile pe o suma pe care a declarat cineva ca o aveti de plata (totusi cu exceptia ca ei sa nu fi avut control si sa fi fost una din masurile impuse de acestia)
vorbind de contestarea popririi, nu ii vad rostul
spuneti ca aveti o datorie la ei dar si ca ei au sa va dea bani, sau asa am inteles eu
asta nu va exonereaza de faptul ca dv. aveti o suma x lei de plata catre ei (chiar daca se ei au sa va dea bani)
ce sa contestati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Executare tert poprit glukas glukas Buna Ziua! Sunt administratorul unei firme, tert poprit pe un dosar al unui angajat. Problema este ca m-am trezit cu conturile blocate pentru intraga suma ... (vezi toată discuția)
Dubla cesionare/creanta-la administratia financiara bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea de a citi randurile de mai jos: Am un Srl o agentie de publicitate, un furnizor a dus toate facturile restante la ... (vezi toată discuția)