Exista modificari cu privire la transmiterea revisalului?
Potrivit HG 161/2006 registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca în format electronic, prin utilizarea uneia dintre următoarele modalităţi:
a) prin completarea on-line a bazei de date existente pe portalul Inspecţiei Muncii;
b) prin e-mail, pe baza de semnatura electronica;
c) prin depunerea la sediul inspectoratului teritorial de munca în format electronic, însoţit de o adresa de inaintare semnată de angajator.
Incepand cu 01.01.2011 pot sa mai depun la itm revisalul in modalitatea prevazuta la lit. c) ?
Ok! Pe cine mai intereseaza............m-am informat acum la ITM si deocamdata se mai poate depune revisalul in format electronic, cu discheta/stick, insa trebuie luata parola de la ei pentru ca pe viitor sa fie depus revisalul numai prin completarea on-line a bazei de date.
Am incercat acum 5 minute sa transmit un fisier Revisal cu o angajare si nu am putut. Pe pagina itm-ului scria "va rugam sa reveniti". Acum respectivul salariat va veni de maine la serviciu ... nici nu stiu cum sa fac. Actele le-am pregatit, nu le mai duc nicaieri, le tin la sediu, la dosar, ce fac insa cu revisalul? Nu respect ultima prevedere care spune ca orice angajare se transmite cu o zi inainte de inceperea activitatii.
ITM-ul nu primeste nimic aferent lunii ianuarie, doar la decembrie 2010.
Exista modificari care se refera la completarea revisalului
Transmitertea revisalului se va face conform H.G. nr. 161/2006 care nu a suferit modificari in 2011. Raspunsul este da se mai poate transmite in varianta prev. la lit. c
Modificari in completarea REVISAL:
De la 1 ianuarie 2011 încetează existenţa carnetului de muncă, după această dată evidenţa muncii realizându-se electronic prin intermediul registrului general de evidenţă a salariaţilor reglementat prin Hotărârea de Guvern nr. 161/2006 cu modificările şi completările ulterioare.
Începând cu 01.01.2011, nu se vor mai înregistra la inspectoratele teritoriale de muncă, contractele individuale de muncă. Acestea se vor înregistra în format electronic în registrului general de evidenţă a salariaţilor în conformitate cu prevederile legale aflate în vigoare.
De asemenea, începând cu 01.01.2011 nu se vor mai depune la inspectoratele teritoriale de muncă actele privind executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă.
Până la data de 25 ianuarie 2011, angajatorii vor depune la inspectoratele teritoriale de muncă, dovezile de calcul a drepturilor salariale aferente lunii decembrie 2010.
Plata comisionului şi depunerea declaraţiei aferente lunii decembrie 2010 se vor efectua şi depune până la data de 25.01.2011.
Începând cu luna ianuarie 2011 nu se va mai efectua plata comisionului datorat (0,75% din fondul lunar de salarii, angajatorilor cărora inspectoratele teritoriale de muncă le păstrează şi le completează carnetele de muncă, respective 0,25% din fondul lunar de salarii, angajatorilor cărora inspectoratele teritoriale de muncă le prestează serviciile constând în verificarea şi certificarea legalităţii înregistrărilor efectuate de către aceştia). Începând cu luna ianuarie 2011 nu se va mai întocmi şi depune declaraţia aferentă comisionului datorat.