avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotararea Adunarii Generale de renuntare la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotararea Adunarii Generale de renuntare la repartitoare

Detin un apartament de 3 camere in Bucuresti sector 4, intr-un bloc in care 80 % din apartamente au centrala termica proprie, restul apartamentelor detin repartitoare.
Pentru a evita aplicarea ordinului 343, asociatia de proprietari (majoritari cei cu centrale termice) au renuntat la serviciile firmei de citire si repartizare costuri energie termica (Techem) si a hotarat ca repartizarea costurilor de energie termica sa se faca pausal, facand abstractie de existenta repartitoarelor. Asociatia a declarat situatia a fi "provizorat" doar in sezonul actual, octombrie 2010-aprilie 2011.
Cei cu centrala termica platesc pentru partile comune o suma simbolica de 5 lei. (nu se stie ce procent reprezinta aceasta suma!).
Deoarece nu locuiesc in apartamentul mentionat ci la alta adresa, am avut repartitoarele pe "o", insa in urma hotararii asociatie, am de platit caldura 175 lei. In ultimii 2 ani, nelocuind in apartamentul respectiv, nu am avut de platit caldura. Situatia reclamata a aparut in acest sezon, odata cu aparitia ordinului 343 si a faptului ca cei cu centrala termica au declarat ordinul nelegal.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:27, 16 Ianuarie 2011
Mda, dictatura celor cu CT-uri. Asa se intampla daca atunci cand vin cu jalba-n protap sa-si instaleze CT penru aviz la conducerea asociatiei nu sunt pusi sa semneze un angajament ca nu vor emite pretentii ulterioare. Si macar daca ar fi legala vreo asemenea hotarare. Ai putea spune unde-i lege, nu-i tocmeala...si asta e! Dar e impotriva legii si hotararea cu caldura la comun si hotararea cu reparatiile la tevile de apa calda.
Pana la urma legea 230/2007 reglementeaza problema reparatiilor fara a face demarcatie intre conectati si deconectati.

A-i spune unui om "Plateste-ti reparatia, daca te intereseaza sa ai apa calda, ca pe mine nu ma intereseaza problema, eu mi-am pus CT" este cel putin de prost gust, daca nu mai rau. S-a folosit ani de zile de aceasta infrastructura si acum, cand se pune problema sa fie reparata, da cu bata-n balta, ca sa nu zic vorba mai mare!
:offtopic:
Asta face parte din categoria "Recunostinta-i floare rara" sau "Rromul cand ajunge imparat.....". Acum e la moda categoria "Ia cat poti, ca maine nu se stie" si "Fiecare sa-si faca, ca nici mie nu mi-a facut nimeni...."
...Dar nu se stie niciodata cand vor ajunge inapoi la conectari in sistemul centralizat....Sa nu zicem niciodata niciodata.
Intr-adevar, ati spus bine: "dictatura celor cu CT". Din pacate, se pare ca nu prea am ce face. Ramane contestatia Hotararii Generale si actionarea in instanta. Ma intreb ce se poate intampla daca voi plati numai caldura pentru partile comune si nu voi plati acea suma impusa pausal si care pentru senzonul rece ar putea ajunge la 1000-1200 lei. Presupun ca se poate intampla invers adica asociatia sa ma actioneze in instanta, si atunci ma intreb ce argumente ar avea...hotararea asociatiei este mai presus de o lege? Ar merge treaba asta in instanta?
NU.
Hotararea AG trebuie sa fie in conformitate cu legile, HG-urile, OUG-urile si Ordinele emise si publicate in Monitorul Oficial, altfel este nelegala si contestabila. Acesta este argumentul de baza!

Continuati sa platiti ceea ce este in liste si, ulterior, prin decizia instantei, va veti recupera sumele de la asociatiei.

Art 26, Legea 230/2007:
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari sau este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.
Eu cred ca trebuie sa platiti conform hotararii adunarii generale. De ce? Pai dv spuneti ca ati inchis caloriferele pentru ca nu locuiti in apartament. Dar prin lege proprietarul este obligat sa asigure incalzirea apartamentului. Daca ati fi locuit in apartament, cu siguranta ati fi consumat si-atunci plateati firesc asa cum platesc si ceilalti proprietari.
Sigur ca puteti contesta in instanta hotararea adunarii generale, daca nu au trecut mai mult de 45 de zile de la aceasta adunare, dar este posibil ca instanta sa tina cont si de obligatia de care va explicam mai sus.
Poate ca solutia ar fi ca in vara 2011 sa va montati centrala de apartament atat dumneavoastra cat si celalti inca nedebransati. Altfel costul agentului termic si al reparatiilor instalatiilor vechi si putrede, va pot costa mai mult decat centralele de apartamente.
Noi am trecut prin aceasta situatie in iarna 2006-2007, iar in vara anului 2007 ne-am debransat toatal, tot blocul.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Plata cheltuielilor de incalzire silviuz silviuz Sunt un utilizator din Craiova. Majoritatea proprietarilor din blocul in care locuiesc au centrale de apartament. Firma care calculeaza costurile conform ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri caldura la comun. w_v_w_v w_v_w_v Cum sa fac cu firma care repartizeaza costurile(ISTA) ca nu vor sa scoata de la plata pe cei debransati(desi timp de 2 ani au vrut) si aplica ordinul ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)