avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotararea Adunarii Generale de renuntare la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotararea Adunarii Generale de renuntare la repartitoare

Detin un apartament de 3 camere in Bucuresti sector 4, intr-un bloc in care 80 % din apartamente au centrala termica proprie, restul apartamentelor detin repartitoare.
Pentru a evita aplicarea ordinului 343, asociatia de proprietari (majoritari cei cu centrale termice) au renuntat la serviciile firmei de citire si repartizare costuri energie termica (Techem) si a hotarat ca repartizarea costurilor de energie termica sa se faca pausal, facand abstractie de existenta repartitoarelor. Asociatia a declarat situatia a fi "provizorat" doar in sezonul actual, octombrie 2010-aprilie 2011.
Cei cu centrala termica platesc pentru partile comune o suma simbolica de 5 lei. (nu se stie ce procent reprezinta aceasta suma!).
Deoarece nu locuiesc in apartamentul mentionat ci la alta adresa, am avut repartitoarele pe "o", insa in urma hotararii asociatie, am de platit caldura 175 lei. In ultimii 2 ani, nelocuind in apartamentul respectiv, nu am avut de platit caldura. Situatia reclamata a aparut in acest sezon, odata cu aparitia ordinului 343 si a faptului ca cei cu centrala termica au declarat ordinul nelegal.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:27, 16 Ianuarie 2011
Dl adriantot Pai si eu ce am spus?Sau ati citit doar ultimul mesaj?

Si eu cred ca consumurile trebuie individualizate cit mai mult cu putinta si de aceea cred ca viitorul este al centralelor temice de apartament asta daca nu se mai inventeaza ceva .


Eu am spus ca viitorul este al centralelor termice de aprtament individuale fie ele pe gaz sau electrice sau a oricaror alte metode care permit oamenilor sa fie separati si sa faca ce vor cind vor..

Si spuneam ca prin strainatate toti prefera sa fie individual.

Spuneam ca nu va fi asa decat daca se inventeaza ceva care sa faca costul foarte mic si atuncinu ar mai conta daca este la comun sau nu.

Daca evolutia va duce la un cost foarte mic al unor utilitati cum ar fi caldura si apa calda atunci nu mai conteaza daca e la comun sau nu.


Pai eu abia asteptam sa va dati cu parerea de caldura la comun si sa le spuneti oamenilor cum ca e mai bine cu centrala termica si dv ce faceti?:O
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
w_v_w_v, utilizator
Sa comentam la "comentarii"!
Am citit tot ce ati scris dumneavoastra. Dar in ultima mea interventie am raspuns doar in primele 2-3 randuri la gluma dumneavoastra referitoare la posibilitatea scaderii preturilor pentru utilitati.
In rest nu m-am mai referit la ce ati mai spus dv si am scris exact ce gandesc eu si ce am facut in asociatia noastra. Daca cititi o sa constatati ca eu am explicat ca e mai avantajos sa ai centrala de apartament decat sa fii bransat la sistemul public centralizat.
Recititi mai sus, sau in alte postari ale mele din ultimii 2-3 ani.
Spre o reamintire rapida redau afirmatiile postate de mine in finalul interventiei anterioare:
Sigur ca inainte de a lua hotararea de debransare trebuie fiecare sa-si faca socotelile. Noi le-am facut, am judecat si-am hotarat impreuna cu vecinii ca trebuie sa ne debransam. Si nu ne-a parut rau deloc.

Sunt de acord cu dv ca e mai bine cu centrala de apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuielilor de incalzire silviuz silviuz Sunt un utilizator din Craiova. Majoritatea proprietarilor din blocul in care locuiesc au centrale de apartament. Firma care calculeaza costurile conform ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri caldura la comun. w_v_w_v w_v_w_v Cum sa fac cu firma care repartizeaza costurile(ISTA) ca nu vor sa scoata de la plata pe cei debransati(desi timp de 2 ani au vrut) si aplica ordinul ... (vezi toată discuția)
Reglementari privind calculul caldurii livias livias pe scara pe care locuiesc sunt 15 apartamente, din care 13 sunt debransate de la CET. Calculul caldurii la cele 2 apartamente ramase bransate se face de catre ... (vezi toată discuția)