w_v_w_v a scris:
Daca evolutia va duce la un cost foarte mic al unor utilitati cum ar fi caldura si apa calda atunci nu mai conteaza daca e la comun sau nu.
Vrabia malai viseaza...
Nu vor scade preturile indiferent ca Romania ramane in UE sau se izoleaza (ramane izolata mai bine zis).
Sigur ca asa cum spunea mai sus @elga, acum sunt conditii de austeritate fata de anul 2007 cand ne-am debransat noi. Si tocmai de aceea solutia debransarii toatale este mai buna. Fiecare va deschide centrala cat isi va permite. Ori in sistemul public centralizat, adesea platesti indiferent ca te incalzesti sau nu. Apoi acolo unde nu este contorizare unii isi bat joc si lasa geamurile deschise pentru ca sunt caloriferele fierbinti cand afara se merge cu maneca scurta.
Referitor la posibilitatea debransarii intregului bloc, eu am ami povestit ca si in 2007 furnizorul era impotriva, nu accepta debransarea, ne-am judecat cu ei apoi 3 ani si-au pierdut in anul 2010, cand au fost nevoiti sa ne plateasca si cheltuielile de judecata. Nu a fost usor in 2007 si nu este usor nici acum. Noi trebuia sa reparam atunci instalatia de apa calda si caldura de la bransament pana in apartamente si ne-ar fi costat vreo 300 mil lei vechi. Ori achizitionarea si instalarea a 10 centrale de apartament (ca atat mai erau bransate din 115) costau 400-500 mil lei. Iar costul incalzirii unui apartament cu 3 camere in iarna 2006-2007 a ajuns la 6 mil lei/luna. In acelasi timp cei care-si instalasera centrale de apartament plateau maxim 3 mil/luna de iarna incluzand gazul, curentul, apa calda. Iar acum in iarna 2010-2011 nu s-au schimbat cu mult lucrurile ca si costuri si proportii.
Sigur ca inainte de a lua hotararea de debransare trebuie fiecare sa-si faca socotelile. Noi le-am facut, am judecat si-am hotarat impreuna cu vecinii ca trebuie sa ne debransam. Si nu ne-a parut rau deloc.