avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Participare fara drept la AG
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Participare fara drept la AG

La multi ani tuturor!

Bineinteles ca v-ati obisnuit cu ideea ca in asociatia noastra e o mare bataie de joc. Aseara in AG dl. presedinte care a facut multe abuzuri de functie, somat de mine sa respecte legea (de care a zis ca e o gluma), a demisionat. Pe perioada mandatului sau a inflorit prostitutia la noi pe scara, el fiind in legatura dubioasa cu o proxeneta. Ei bine, aseara am avut surpriza ca proxeneta sa vina la AG, cu toate ca e chiriasa.
L-am intrebat ce cauta asta aici si a spus ca ea reprezinta proprietara apartamentului in care locuieste si ca are delegatie. Eu i-am spus ca doar un proprietar membru al asociatiei poate reprezenta pe altul si acel altul trebuie sa fie membru de asociatie si el. Ceea ce nu e cazul. Proxeneta reprezinta pe alta curva care, dupa mine, nu stiu dv. ce veti spune, trebuie sa dovedeasca ca e proprietara aducind la asociatie o copie dupa contractul de vinzare cumparare odata cu cererea de intrare in asociatie. Eu stiu din sursa sigura ca acea parasuta a fost combinata cu niste indieni si ca aia detin apartamentul.
Nu doresc sa mai vad creatura la sedinte (ce tupeu are...), ce pot sa fac sa impiedic participarea ei ilegala? Iata una din multele dovezi ca presedintele (fost) e un nesimtit care nu are vreo treaba cu legea, el ar fi trebuit s-o ia la intrebari si sa impiedice sa participe la sedinta asociatiei de proprietari. Nu? daca nu el, atunci cine? Trebuie sa lamuresc asta.
Am uitat sa spun ca a venit impreuna cu alta prostituata, ambele fiind certate cu legea si cu bunul simt. N-as avea nimic cu ele daca si-ar vedea de treaba si nu ar deranja. Dar nu e asta situatia.
Aveti un sfat pentru mine va rog? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:50, 13 Ianuarie 2011
De-abia m-am mutat, acum 3 ani, am muncit ca un caine, platesc niste rate infiorator de mari. Singura miscare ar fi spre o casuta insa ....
Cine ii spune parasutistei sa prezinte actul de proprietate si cererea de inscriere in asociatie? Sa-i zica fostul presedinte, amantul fatal...:P
Sau sa chem la sedinta politistul de proximitate sa faca el ordine?
Inteleg ca aveti un nou presedinte, din moment ce "fatalul" a demisionat. Adresati-va celui nou si neprihanit, mai ales din pozitia de membru al comitetului. Dar nu verbal, faceti o sesizare in scris. Iar ideea cu politistul de proximitate, nu e deloc rea. Nu cred ca alegerea de a va muta domiciliul, e cea mai buna. Orice problema se poate rezolva, principalul e sa stii cui sa te adresezi si sa nu cedezi.
Acordati-i putin respect si totul va intrain normal.
Cui sa acord respect?
Desigur ca respect insa pe cine merita.
Nu avem inca un nou presedinte pentru ca mai urmeaza o AG.
Multumesc.
Avem in asociatie 2 apartamente care sunt ale primariei. Acolo au stat mereu chiriasi, oameni din invatamant, medicina, alte institutii. Am colaborat si colaboram bine cu ei. Pe listele lunare, pe cutiile postale, pe interfon... figureaza numele acestor persoane si nu "primaria". La adunarile generale participa aceste persoane, chiriasi alaturi de proprietari. In aceeasi situatie mai sunt inca 3 apartamente unde avem chiriasi "din familie". Adica sora a lasat fratele cu familia (4 persoane) in apartament de 7-8 ani. Sau alte apartamente ai caror proprietari au plecat din localitate si au lasat un fecior sau o fiica ce are familia sa ( o familie cu 3 persoane, alta cu 4 persoane), dar acestia nu sunt proprietari "cu acte".
Iar acestia participa la adunarea generala.
Atat chiriasilor cat si celor din familie dar neproprietari, nu cred ca le-a solicitat cineva vreodata delegatie, imputernicire de la primarie, de la sora, tatal sau mama lor.
Iar unul din acestia este chiar membru in comitetul executiv. Adunarea generala, de obicei se reconvoaca pentru ca vin putini la sedinta iar pentru a alege un comitet facem eforturi mari in sensul ca ne rugam de ei sa accepte a face parte din comitet sau sa accepte sa fie presedinte.
S-a mai intampla si la noi ca la dumneavoastra: suparati de critici nefondate, de lipsa de interes a vecinilor, presedintele si membrii comitetului isi dau demisia.
A fost greu de convins cativa oamnei sa formeze din nou comitetul, dar asta-i viata la bloc. Se mai supara unii, le trece, dar oricum acestea nu sunt motive de a pleca din bloc.

Alte discuții în legătură

Din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari pot face parte reprezentati ai proprietarilor justexpect justexpect La o Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, la care erau prezenti reprezentati ai unor membri ai asociatiei de proprietari, acesti reprezentati au ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari vlsdan vlsdan Presedintele asociatiei de proprietari este ales obligatoriu din randurile proprietarilor sau poate fi un membru de familie al unui proprietar ori alta ... (vezi toată discuția)
Presedinte care nu este proprietar joannablue joannablue Buna ziua, stiu ca presedintele asociatiei de proprietari trebuie sa fie membru al asociatiei si, implicit, proprietar in bloc. La noi in bloc presedintele ... (vezi toată discuția)