avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mentinere beneficii pe durata suspendarii contractului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mentinere beneficii pe durata suspendarii contractului individual de munca

O persoana care a intrat in concediu de crestere copil poate fi indreptatita sa ceara din partea angajatorului sa ii ofere in continuare aceleasi beneficii de care se bucura inainte de suspendarea contractului?
Art 49 (3) Codul Muncii prevede:
(OUG 65/2005) Pe durata suspendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decât cele prevazute la alin. (2), daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.
Insa, voiam sa stiu daca mai e si o alta prevedere in acest sens. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:26, 12 Ianuarie 2011
Suspendarea CIM suspenda activitatea si toate beneficiile acordate ca urmare a activitatii depuse.
Nu stiu exact ce va interesaza dar cred ca trebuie sa aveti in vedere si art.49-2 care prevede
Suspendarea contractului de munca are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Se referea la alin.3 al acestui articol care prevede ca : Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.

De exemplu, o persoana care are suspendat c.i.m. poate beneficia de prime de Paste sau de Craciun numai daca acest lucru este specificat in c.i.m., c.c.m. sau R.I.
Am inteles ce a postat userul.Nu cunosc natura veniturilor vizate de user.
Nu este vorba despre natura veniturilor, ci de drepturile si obligatiile partilor .... un alt exemplu, este daca angajatorul vrea sa-ti dea zilele de concediu de odihna aferente perioadei in care ai avut concediu medical, are baza legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadou pentru copiii minori pentru salariat in cic Forever Forever Buna seara, Angajatorul a acordat salariatilor care au copii minori cate 100 lei pentru fiecare copil. Salariatii aflati in CIC nu au primit insa nimic. ... (vezi toată discuția)
Discriminare Florentinian Florentinian In cazul suspendarii cim , conf Art. 49. [felurile si efectele suspendarii] (1) Suspendarea contractului individual de munca poate interveni de drept, prin ... (vezi toată discuția)
Acordarea primei de 1 iunie SLDTimisoara SLDTimisoara Va rugam sa ne raspundeti ,daca este legal sa nu se acorde prima de 1 iunie in situatia in care un salariat a fost in concediu medical la data acordarii primei ... (vezi toată discuția)