avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme consum apa

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: am un apartament inchiriat unei SC ca locuinta de serviciu, apartament dotat cu apometre si repartitoare de caldura. Intr-o perioada de doua-trei luni, persoana care a locuit acolo nu a predat administratorului indecsii la contoarele de apa, astfel ca am fost trecuta la plata intretinerii pausal. Intre timp, am convenit cu firma ca o data pe luna sa predau eu indexul pentru a preintampina astfel de situatii. Asadar, am predat indecsii in luna nov., iar mai apoi in feb., respectiv martie. Administratorul refuza sa faca vreo recalculare a intretinerii din lunile anterioare (consumul pausal este de 3-5 mc apa/luna, in timp ce consumul real din perioada nov. - feb. este de 1 mc, adica 1/3 mc!) pe motiv ca nu are hartie!! :O Mie nu prea mi se pare corect sa platesc pierderile de apa din bloc, insa nici nu cunosc legea in domeniu. Administratorul mi-a ras in nas si mi-a recomandat sa-l reclam la OPC! #-o Are dreptate administratorul asta comunist?!
1. Probabil ca exista si astfel de contoare ,care sa inregistreze si temperatura . Nu cred ca CET sau Radet sau cum se cheama furnizorul de caldura si apa calda din Timisoara ar fi iinteresat sa monteze astfel de contoare ....
2. Si la Iasi se intimpla acelasi lucru , platim o parte din apa reca ca fiind calda...In factura de la furnizorul de caldura apare energia termica folosita si separat consumul de apa rece .
3. La asociatiile pe care le am in administrare listele se afiseaza pina la data de 15 ale lunii ( este stipulat in lege termenul de afisare al listelor Art. 25. - HG 1588 /2007 maxim 5 zile de la data ultimei facturi )
4. Conform legii aveti acces , la cerere, la orice document al asociatiei .
5.Fiecare primarie are in componenta un serviciu care se ocupa de Asociatiile de Proprietari .
felix34 iti multumesc ptr raspuns, de abia astept sa dau nas in nas cu admin. in seara asta...ca doar ieri a pus tabelul, azi si maine aduna banii, si tot azi ia tabelul de la avizier...nu cumva sa fim prea multi cei care bagam de seama ca "ne fura":))
cr3ataaa a scris:

4.si o ultima intrebare...unde pot sa fac reclamatii deoarece tabelul care il afiseaza dansul, e cam neclar...cap de tabel ceva de genul apa4,17, apa 3,26, curent 3, taxe 4 :))si daca il intrebi de si cum platim, sa vina cu facturi la el, sa ne arate de ce platim atata caldura, apa.....REFUZA!!!!!!

Daca cifrele de langa cheltuieli este pretul / mc in cazul apei....sa stiti ca nu va fura.
ContSters61266 a scris:

..... daca veti considera ca sinteti nedreptatita la calcul, in termen de 10 zile de la afisare aveti ocazia sa depuneti o contestatie scrisa, la care ar trebui sa primiti un raspuns in 7 zile de la primire ei.
.....


Puteti sa ne precizati unde sunt specificate termenele de 10 respectiv 7 zile ?

O zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata apa calda,consum 0 de 2 ani de zile!! gici gici Buna ziua!Zilele trecute m-am uitat pe afisul cu plata intretinetinerii de la avizierul scarii,si am constatat ca aveam o suma de bani ptr plata consum de apa ... (vezi toată discuția)
Tabel lunar cu plata la intretinere ContSters94817 ContSters94817 In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta ... (vezi toată discuția)
Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)