avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

consilier cu 5 ani vechime , exam de primire sau definitivat?

:-/

daca sunt cons.j. am peste 5 ani vechime, anul acesta dau exam in toamna pt primire in barou ?? sau dau direct definitivatul si scap de stagiatura???
Cel mai recent răspuns: Lorena Chirila , Avocat 10:48, 9 Aprilie 2008
am auzit si eu asta ca daca esti definitiv nu mai conteaza daca ai 5 ani vechime sau nu si ca aceasta prevedere s-ar aplica doar anul acesta ..dar sunt simple zvonuri....nimic concret.
Nu exista o interpretare unitara la nivel de UNBR, dar multe barouri au admis ca cei care sunt definitivi in alte profesii juridice si promoveaza examenul de admitere in avocatura, sa fie inscrisi in Barou ca avocati definitivi. Deci va trebui sa te interesezi la Baroul din judetul tau care e practica in aceasta privinta....
Ultima modificare: Miercuri, 9 Aprilie 2008
Lorena Chirila, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definitivat avocatura saida saida in situatia in care un consilier juridic are 5 ani vechime neintrerupta, ar putea sustine definitivatul in avocatura? (vezi toată discuția)
Definitiv sau stagiar? Romică Stoica Romică Stoica O persoana care si-a dat recent definitivatul in functia de consilier juridic, si la luat, a luat examenul de admitere in barou. Acesta va fi avocat definitiv ... (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)