avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratie Unica 112 si certificatul de semnatura electronica - de la 01.09.2011 aceasta declaratie se va depune numai online!

Are cineva idee cum se completeaza declaratiia 112 pentru o asociatie de proprietari care are numai conventii civile si calculeaza si plateste urmatoarele impozite datorate pentru acestea? Ce pozitii in declaratie se completeaza?
Cred ca s-a rezolvat.:slap:=D>
Am incercat de pe computerul de la serviciu si vad ca merge.
Nu imi mai plafoneaza CAS-ul si pot deschide si pagina a doua de asigurat.

Trebuie sa vad ce este cu computerul de acasa, sa il up-gradez cumva.
Este adevara ca atunci cand deschideam fisierul imi aparea o ferestra ca
sa instalez o versiune mai noua de "adobe reader". Cred ca asta a fot problema care m-a sacait 3 zile #-o

Oricum discutile au fost utile si interesante si sper sa poata beneficia si altii de aceste informatii. Multumesc elga50 pentru sustinere si rabdare =D>

Referitor la codul CAEN asa mi l-au dat cei de la CPMB si eu asa l-am mentionat pe declaratiile depuse in ultimele luni. Daca credeti ca este 9499, il schimbam (asta sa fie problema !).

Multumesc inca o data !:D
Buna ziua.
Si eu folosesc codul 6832. Mi se pare mai apropiat de ceea ce facem.
Biiiiine ca s-a rezolvat!=D> Ma bucur foarte mult si vreau sa cred ca acum vi se pare chiar floare la ureche de completat....E chiar placut, nu? :)
Mai am o intrebare...

In cazul in care asiguratul este pensionar (la noi in asociatie presedintele si cenzorul + diversi "mesteri"), formularul calculeaza automat CAS, desi conform OUG 82/2010, pentru pensionari si contracte civile cu caracter ocazional trebuie platit numai impozit pe venit (CAS, CASS si somaj nu este cazul).

Daca le completez pagina de asigurat si le trec venitul brut pe rd. 6, se calculeaza automat CAS, si nu am cum sa anulez acest calcul
(in partea de sus a paginii am optiunea de asigurat/neasigurat numai pentru
sanatate si somaj).

Poate sa le fac pagina de asigurat cu valoare "0" la venitul brut, si sa introduc manual valoarea impozitului pe venit, in tabelul de creante de la inceputul
formularului.
De altfel ar fi acelasi lucru daca nu le-as face pagina de asigurat.

Cred ca logica este acelasi ca si la modul de raportare a impozitului pe venit actual: in prezent se depune declaratia 100/luna cu suma impozitelor lunare si declaratia 205 (februarie anul urmator) in care impozitele platite lunar sunt defalcate pe contribuabili.

Daca D112 nu-si calculeaza impozitul automat (ci manual) atunci presupun ca ar trebui sa se pastreze aceiasi logica (trebuie sa existe un desfasurator al contribuabililor). Probabil o declaratie ulterioara similara cu 205.

Ati vazut, de curiozitate, In instructiunile de completare ANAF, formulele de la indicatorii statistici (sectiunea E, pentru conventii civile).
Doamne, cred ca guvernantii nostri ne considera o natie de statisticieni si matematicieni ! :slap:

Eu nu stiu ce vor face administratorii, unii dintre ei pensionari, care tin evidentele manual si nici nu lucreaza pe computer. Nu stiu cum se vor descurca in itele acestei declaratii ! :">

Ce ziceti de "noua" problema ivita acum ?

Si eu m-am gandit la aspectul cu pensionarii, ca nu ar fi trebuit trecuti la CAS, dar ori nu cunoastem noi toata legislatia asta stufoasa, ori formularul are o eroare.
Putea fi pusa o optiune pensionar da/nu si in functie de asta sa se fi completat automat daca era cazul CAS-ul.
Si eu as ignora completarea Anexei 1.2 pentru pensionari si trecerea numai a impozitului lor la Anexa 1. Dar mi-e teama, ca nu stiu prin ce coclauri de lege o fi vreo prevedere ......Si daca intrebi...ramai cu intrebarea sau cu 100 de raspunsuri care mai de care mai diferite.

Ziceti de administratorii cu "creionul dupa ureche". Nu prea mai sunt...si daca sunt, pentru Declaratii si chestii "cu calculatorul" apeleaza la unul si la altul....:)

Anexa 7 si 8, daca nu ma insel, este documentatia completa asupra tuturor conditiilor care au intrat in procedura de programare. Este obligatorie o asemenea documentatie pentru verificarea corectitudinii programului de catre cei care pot si stiu sa faca o asemenea verificare.
Noi suntem utilizatorii acestui formular si trebuie sa stim unde sa incadram persoana....si sa completam cateva elemente de concediu, somaj tehnic, CIC s.a ( nu e cazul nostru, vorbesc in general despre utilizatori), restul e treaba programului din spatele formularului.
Daca incercam sa introducem date si nu ni le primeste sau nu le putem sterge (campul este blocat) se cheama ca acolo asa trebuie sa ramana. :)
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Despre angajari de pensionari in functii in ap oret20 oret20 Revin cu intrebarea mea, pe acesta tema deoarece informatiile pe care le am sunt contradictorii. Ce obligatii financiare are Asociatia de Proprietari pentru ... (vezi toată discuția)
Contributii pentru venituri din contracte civile doina62 doina62 contractele de conventie civila(femeie servici,administrator,cenzor,presedinte) creaza obligativitatea de a plati doar impozitul de 16%?.Si ce declaratie se ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator ceapraga ceapraga Administratora noastra a fost angajata cu conventie civila. In momentul de fata are contract de munca. Cenzora are contract de mandat. As dori sa stiu care ... (vezi toată discuția)