La al doilea post va raspund ca zilierii se completeaza cu nume si prenume, CNP si casa de sanatate ca si angajatii din sectiunea A, dar la sectiunea C si va alegeti punctul 18 din tipul de angajat.
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Sa inteleg ca nu se mai completeaza rubrica
6. Venit brut realizat?
Iar in Anexa 1 la ce Creanta Fiscala se completeaza impozitul zilierilor la poz. 29. (616)- Impozit pe veniturile rezultate din activitati profesionale desfasurate in baza contractelor/conventiilor incheiate potrivit Codului civil, in asa fel incat sa corespunda cu punctul 18 din anexa 1.2, sectiune C ? Asta ar insemna ca daca intr-o luna am atat angajati cu CC cat si zilieri, la pozitia 29.(616) voi trece suma impozitelor zilierilor+suma impozitelor CC?
Va rog sa-mi confirmati daca am inteles bine.
Asa am crezut si noi, in dezbaterea pe acest topic, ca pensionarii cu CC nu platesc decat impozit. Ei bine NU, platesc si CAS, conform Decl.112. O simulare pe acest formular cu un pensionar cu CC (sectiunea C) va determina aparitia contributiei CAS care nu se sterge ...orice ai face. Deci pensionarii cu CC platesc CAS, iar separat isi platesc singuri CASS (sanatatea).
Nu am mai facut corectiile respective in acest topic pentru ca am avut discutii oarecum asemanatoare pe alte topicuri deschise de utilizatori cam cu acelasi subiect.
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Daca se poate sa postati niste linkuri spre topicurile respective. Mi-e totusi greu sa cred ca un formular, fie el si elaborat de ANAF, poate fi mai presus de lege. Redau mai jos un citat din acelasi Ghid al AP:
Atenţie! Persoanelor asigurate în alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, si persoanelor care au calitatea de pensionari nu le sunt aplicabile prevederile menţionate anterior, în sensul că persoanelor angajate cu contract/convenţie de prestari servicii, conform Codului Civil, nu li se reţine decât impozitul de 10 sau de 16%, după caz, fără plata contribuţiilor respective.
Mai gasisem o informatie pe site-ul anaf pe care uitasem sa o postez:
Recomandari coduri CAEN
- pentru asociatii de proprietari
CAEN 9499 - Activitati ale altor organizatii n.c.a.,
tarif de risc 0.168
sursa:
[ link extern ]