avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda jandarmerie!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda jandarmerie!

Buna ziua!
M-am aflat in situatia de a fi surprins de catre controlorii RATB fara bilet (in conditiile in care abia m-am urcat in troleibuz), am refuzat sa ma legitimez sia cestia au chemat jandarmii.
In prima instanta am refuzat sa ma legitimez, pasnic, iar jandarmii au inceput sa ma "buzunareasca" in plina strada. Am scos CI-ul, nu aveam ce face, mi s-a cerut sa scot tot ce aveam in buzunare.
Unul dintre jandarmi mi-a luat CI-ul si mi-a notat datele intr-un carnetel de buzunar, fara sa-mi completeze un PV de contraventie.
Dupa aceasta, i-a inmanat CI-ul meu controlorului RATB fara sa ma intrebe nimic, acesta din urma completand un PV de amenda, pe care am platit-o a doua zi.
Dupa 3 saptamani de la data fatidica, am primit un PV de contraventie la adresa de domiciliu din provincie, prin care am fost sanctionat contraventional pentru refuz legitimare.
La sectiunea martori, este trecut unul dintre controlorii RATB, cu datele complete si semnatura.
NU era normal ca jandarmul care m-a legitimat sa completeze PV-ul in momentul savarsirii contraventiei, indiferent daca eu semnam sau nu?
Este normal ca martor sa fie mentionat controlorul RATB, el fiind pana la urma un alt agent constatator?
Este normal sa fiu amendat pentru ambele contraventii, iar CI-ul meu sa fie plimbat de la o persoana la alta fara sa mi se ceara acordul?
Pot face contestatie impotriva sanctiunii de refuz de legitimare pentru vreunul din considerentele enumerate mai sus?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:57, 15 Ianuarie 2011
RAT este foarte cunoscuta pentru diverse abuzuri, dar cam oricum ar face, regulile si legile sunt gandite sa-i favorizeze.
Dvs. ati refuzat legitimarea, deci au dreptul sa va dea amenda. De asemenea, amenda pentru bilet e valida.
Ambele amenzi sunt corect si legal aplicate,motivele acestora fiind relatate chiar de catre dvs.
Intr-adevar de zeci de ani,aceasta societate de transport are aceiasi imagine de stat in stat,iar angajatii acesteia au aceasi comportare abuziva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda ratb. tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua. Azi am avut ghinionul sa fiu surprins pe linia troleibuz 85 fara bilet, pe distanta de 2 statii, de la M. Bravu la Autogara Obor. Iesisem de la ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii pentru contestarea unei amenzi nefondate din partea jandarmeriei? andrewww andrewww Salutare tuturor! Am si eu o problema si m-am gandit sa va cer ajutorul. Am luat o amenda ratb pe nedrept (in sensul ca urcasem in autobuz de 10 secunde si ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb doar cu cnp? ContSters420810 ContSters420810 am fost gasit azi de controlorii RATB fara calatorie valida. dupa indelungi discutii (pasnice, de altfel, le-am aratat copie de buletin pe telefon pentru ca ... (vezi toată discuția)