avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale paza si protectie....ceva de genul nu faci ca mine iti ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

paza si protectie....ceva de genul nu faci ca mine iti fac dosar penal

este adevarat ca o societate este obligata prin lege sa-si angajeze agenti de paza de la societati specializate de paza care sa fie calificat profesional, avizat de organul de politie, echipat si dotat corespunzator pt efectuarea serviciului? daca nu respecta anumite articole din legiile nu stiu care i se face dosar penal adminitratorului? termen la dispozitie de indeplinirea a cerintelor 7 zile? este pisibil asa ceva?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 12:15, 18 Aprilie 2008
Nu vi s-a dat si alternativa montarii unui sistem de alarmare antiefractie, eventual supraveghere video, monitorizat prin dispeceratul unei firme de paza?
Din discutie inteleg ca e vorba de o firma privata, iar legea da mai multe alternative in cazul acestor societati.
Nu stiu ce obiect de activitate aveti, insa paza cu personal inarmat se face in cateva situatii FOARTE SPECIALE.

Art. 55. - În scopul asigurării pazei şi a siguranţei obiectivelor, bunurilor şi valorilor, Poliţiei Române îi revin următoarele atribuţii principale:
a) avizează planurile de pază ale unităţilor la care paza nu este asigurată cu efective de jandarmi şi stabileşte, după caz, necesitatea dotării personalului implicat cu armament şi muniţie aferentă;
b) acordă sprijin de specialitate în organizarea pazei la aceste unităţi în pregătirea personalului de pază şi urmăreşte executarea întocmai a măsurilor stabilite prin planul de pază;

Dupa cum vedeti politia este obligata tot de Legea 333/2003 sa stabileasca necesitatea asigurarii paze societatii Dumneavoastra prin personal specializat dotat cu armament si munitie.

Cereti lamuriri. Sa nu fie vorba de exces de zel.

Dupa parerea mea aveti si aternativa unui sistem de alarmare la efractie, avizat bineinteles de organele de politie, care se intocmeste de catre o firma specializata in montarea sistemelor de acest fel in colaborare cu Dumneavoastra.
Se pare ca nu le-au dat aceasta alternativa, le-au impus sa asigure paza cu personal de paza inarmat.
Cred si eu ca este vorba de un exces de zel din partea politiei, intrucat legea prevede si alte variante de asigurarea pazei unor obiective, valori etc.
Paza cu personal inarmat se face de regula la transportul de valori, banci, obiective strategice (tuneluri CFR, perimetre miniere etc.).
In ce priveste planul de paza, acesta se intocmeste impreuna cu societatea ce pune la dispozitie personalul de paza si inspectoratul de politie judetean sau al municipiului Bucuresti.
suntem o societate care are ca domeniu de activitate alimentatie publica. Avem un restaurant situat la iesire/intrare oras, intr-o padure. In acelasi loc se afla si sediul societatii si casa proprietarilor. Suntem in permanenta acasa daca se poate spune asa. E u spun ca ar trebui sa avem dreptul la a alege o alta optine care sa ne convina noua, nu sa ne impuna si sa avem mai mult timp la dispozitie. Nu 5 zile.
Din punctul meu de vedere nu este necesar sa aveti paza inarmata, ci doar paza proprie.
Incercati sa luati legatura cu cei care au facut controlul si sa le explicati sa va dea un termen mai mare pentru rezolvarea acestei probleme... poate vor sa va impuna o anumita societate de paza ..zic eu :-/

Alte discuții în legătură

Pot renunta la firma de paza? anastedo anastedo servus vreau sa stiu daca pot renunta la firma de paza,in conditiile in care am 3 camere video,o alarma conectata la telefonul meu,si sa inchei o asigurare cu ... (vezi toată discuția)
Paza si protectie tatanelu tatanelu buna ziua. am o rugaminte referitoare la legea nr. 333/2003, astfel: art. 3 din respectiva lege stipuleaza: Art.3. – (1) Unitatile care opereaza cu ... (vezi toată discuția)
Politia spune ca ... Qala Qala Am un magazin cu produse de profil I.T. de dimensiune relativ reduse, deci nu pot spune ca am marfa de foarte mare valoare. Am doi pereti comuni cu vecinii, ... (vezi toată discuția)