avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reabilitare Judiciara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reabilitare Judiciara

In anul 2004 in luna octombrie am fost condamnat la 1an si 6 luni cu suspendare. si o perioada de proba stabilita de instanta la 3 ani si 6 luni. M-ar interesa daca la momentul actual imi pot face reabilitarea(sentinta a ramas definitiva in data de 07.02.2005). In cazul in care as introduce cererea de reabilitare si ea ar fi refuzata e adevarat ca mai pot face o alta reabilitare doar peste 3 ani?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: neo21 , utilizator 09:06, 25 Iulie 2008
Eu ti-am raspuns mai sus: inca nu a intervenit reabilitarea de drept.
Respecta termenele aratate, mergi la Serviciul de caziere, cere sa ti se opereze si in cazier reabilitarea si...cam atat!
sumynyk a scris:

Fiti atenti un pic fapta a fost comisa pe 2.10.2004 eliberarea s-a facut prin sentinta a judecatoriei data in data de 20 .12
.2004 cu stabilirea perioadei de incercare la 3 ani si 6 luni dupa care urmatorul; aliniat suna asa:
" deduce arestarea preventiva de la 3.10.2004 la zi "
Intrebarea mea este daca astazi eu pot sa fac cerere de oriuce natura pentru reabilitare.
de la aceasta sentinta a mai avut loc si un apel si sentinta a ramas definitiva pe 7.02.2005

Deci sunt reabilitat sau nu???

Reabilitarea de drept intervine in 7.08.2008.
Deci, raspunsul este nu, inca nu esti reabilitat. Nu poti introduce inca cerere de reabilitare.
Din cate cunosc eu de la politie-caziere il trimit la instanta.
Practic, din moment ce reabilitarea opereaza de drept nu ar mai trebui sa faca nicio cerere la politie-caziere, asa cum spui tu Gabri.
Cel mai indicat ar fi ca respectiva persoana dupa momentul implinirii termenului sa isi scoata cazierul judiciar.
Daca apare in cazier condamnarea si dupa reabilitarea de drept, la Bucuresti la IGP nu va face nimic.Il trimit la instanta.

Cat priveste reabilitarea de drept, aceasta poate fi respinsa ca inadmisibila de instanta de judecata.
In timp ce eu aveam o cerere admisa, o instanta paralela respingea cererea ca inadmisibila unei alte persoane.

Daca s-a judecat apelul termenul curge de la data hotararii pronuntate de instanta de apel.Deci , asa se calculeaza.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Din cate cunosc eu de la politie-caziere il trimit la instanta.
Practic, din moment ce reabilitarea opereaza de drept nu ar mai trebui sa faca nicio cerere la politie-caziere, asa cum spui tu Gabri.

Claudiu scumpule,
Din practica mea..."care este"... iti spun cu siguranta ca Politia nu va trimite niciodata pe nimeni in instanta! Ea, Politia, doar opereaza sau nu reabilitarea de drept (functie de cererea persoanei: daca s-a implinit termenul,etc). Daca nu o va face, persoana respectiva are deschisa calea plangerii la instanta cu procedura prev.de Legea 290/04.
Cand imi va permite timpul iti voi arata o cerere depusa la IGP Bucuresti (ce, credeai ca daca sunt din Iasi...nu am nicio treaba in orasul tau? :D )prin care am solicitat operarea in cazierul unui fost condamnat (cu suspendare) a reabilitarii de drept. Si culmea: nu m-a trimis nimeni in instanta!:D

Voi si...Bucurestiul vostru!:P
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2008
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
E interesant ce spui Gabri.Dar daca IGP nu iti raspunde la cerere ce rost are sa ajungi la instanta chemand in judecata potitia cand este mai usor sa faci cerere la instanta direct fara sa mai pierzi timpul si in plus sa dai in judecata si politia.
Nici clientul nu vrea sa dai in judecata politia.
Deci, e bine sa ai in vedere ipoteza ca politia nu raspunde la cererea ta.Ce faci in acest caz?:)

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Cerere de reabilitare judecatoreasca admisa - termen obtinere cazier MBH MBH Buna seara. In cat timp de la darea sentintei favorabile in cazul reabilitarii se poate elibera un cazier curat. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier judiciar- termen/procedura moritsu moritsu Va rog sa ma ajutati cu niste pareri ! \\" instanta condamna pe inculpat pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui ... (vezi toată discuția)
Reabilitare Bogdan_m Bogdan_m Buna dimineata. Va cer ajutorul intr-o problema foarte presanta. Am fost condamnat in anul 2000 la o pedeapsa de 9 luni( " pentru art 208 al.1, 209/1 lit ... (vezi toată discuția)