Pentru ca este duminica si tocmai am primit o stire de la legalnet, simt nevoia unei divagatii.
Cum trebuie sa se imbrace un avocat? Am vazut avocati in: blugi, costume, culori tipatoare etc.
Cum priveste clientul avocatul imbracat in blugi?
Ca sa ne indepartam si mai mult, am vazut o numta in care tipa era imbracata in tarancuta. Nu era costum popular, dar era intr-un fel de rochie care semana cu o ie... cu flori de camp in par si ca buchet de mireasa...
El avea o geaca de piele... :D
Eu vreau sa fie imbracati juzii in blugi, nu sa fie scortosi si invechiti, ci in ton cu lumea in care traim si cu valorile ei. Vreau sa se simta in largul lor si nu incorsetati. Poate e mai important decat la noi, avocatii.
Hehe, daca vrei sa vorbim despre nunti, nu ma mai opresc foarte curand :rolleyes:. Am au ceva cu toate "traditiile" stupide care se poarta pe la noi si pe care chiar nu le suport. Apoi, la nunta mirii chiar fac ce vor, daca vor sa se casatoreasca in costum de baie, asta e! Important e sa se simta bine, ca e ziua lor, nu a nasilor, parintilor sau altora care vin pentru ca i-a invitat nu-stiu-cine, de fapt nu cunosc pe miri, da' au "obligatie" :-/ In fine.... sa ma calmez...
...devine tot mai interesant...
Citind ce s-a mai scris pe aici ma gandesc cat de multe prejudecati exista (nu ca eu as fi tipul lipsit de prejudecati... ba din contra am mult mai multe decat ar fi necesar...)... si de o parte (costum, de parca un costum ar fi prin el insusi garantia elegantei!!!) si de cealalta (blugi... desii poti fi si in blugi muuuult mai elegant decat un costum... purtata cu neglijenta...)
...insa tocmai asta face discutia mai captivanta...
Ca sa ajungem la concluzia ca haina intotdeauna va face pe om si prima impresie intotdeauna va conta.
;)
Modul in care combini blugii astfel incat sa creezi o imagine, per ansamblu, de bun gust (bun gust general valabil, nu ma refer la bunul gust al lui Badea John)
Chiar am remarcat astazi la TB un tip care purta o pereche de blugi cu un sacou si o pereche de pantofi care nu il trimiteau deloc la cules.
Iar despre client...atata timp cat nu te duci la un interviu, intalnire de afaceri, negociere samd, consider ca in majoritatea cazurilor omul cand iti spune ca are o problema, pai fii sigur(a) ca tinuta pe care o afisezi (sa nu fii sorcova sau alte asemenea) este ultima sa problema.
Nu-i tocmai asa... cand vrei o problema rezolvata, care mod de abordare ti se pare cel mai bun? Al tau, evident.
Atunci, vrei ca, in situatia in care nu-ti poti rezolva singur o problema, sa se ocupe cineva care sa actioneze cat mai asemanator cu tine, sa gandeasca la fel cu tine, sa-ti inteleaga actiunile de pana atunci, sa nu te condamne etc.
Or, daca eu sunt in blugi rupti, unghii negre (cu oja neagra, nu altceva) si ruj strident, e foarte posibil ca businessmanului din fata mea sa i se para ca... nu abordez chiar bine situatia.
E ca atunci cand vad eu un profesionist care-mi pare neingrijit, cu rujul intins si nepieptanat. Ei bine, nu ma mai intereseaza de profesionalismul lui, eu cu asa ceva nu defilez.
Dar asta este o selectie naturala foarte necesara, e bine ca si clientul isi alege avocatul dupa cum arata, e sansa mea sa fiu aleasa de cat mai multi clienti care-mi seamana, ceea ce-mi va face munca mai usoara, duce la o comunicare cat mai buna...
Roba avocat
lori2007
Buna seara!
Imi puteti spune, va rog, de unde pot achizitiona roba si care ar fi costul aproximativ al acesteia? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)