avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Angajare avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Angajare avocat

Va rog cum se procedeaza pentru angajare unui avocat pentru un proces de divort si daca imi puteti spune care mai sunt onorariile pentru un avocat, orientativ binenteles! Multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:02, 15 Ianuarie 2011
mai nou se poate face divortul la notar, nu cunosc onorariile dar cred ca va scuteste de multa bataie de cap si de timpul care este de nepretuit.
mergeti la primul notar si va va explica!
Daca nu exista copii minori iar dumneavoastra si celalalt sot sunteti de acord cu divortul va puteti duce la notar sau la ofiterul de stare civila si divortati fara avocat. In caz contrar, pe cale judecatoreasca fiecare avocat isi stabileste propriul pret, trebuie doar sa consultati unul sau mai multi, depinde si de dosar.
Pentru angajarea unui avocat este necesar sa incheiati cu acesta un contract de asistenta juridica, contract in baza caruia clientul achita onorariul stabilit si in baza acestui contract avocatul va depune la dosar imputernicirea avocatiala semnata cu clientul sau , iar pentru onorariul incasat va elibera chitanta aferenta acestuia, chitanta in baza careia se pot solicita si obtine cheltuielile de judecata de la parat.
Onorariul se stabileste in functie de criteriile prevazute in Statutul profesiei de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract asistenta juridica ContSters203313 ContSters203313 Buna seara! Cand apelezi la un avocat, clar ai incredere in corectitudinea acestuia, iar bunele intentii, ale acestuia, nu se pot pune la indoiala, ... (vezi toată discuția)
Onorariu pentru asistare in proces divort Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, care este onorariul mediu perceput pentru asistare, in cazul unui divort deschis de un cetatean roman aflat in alta tara, ... (vezi toată discuția)