avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit pe venit obtinut din Romania de nerezidenti
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Impozit pe venit obtinut din Romania de nerezidenti

Un SRL cu activitate servicii IT, doreste sa inchirieze de la o soc din afara UE un echipamet (calculatoare+soft), in vederea monitorizarii clientilor. Echipamentul nu va fi adus in Romania. Furnizorul va emite o factura de chirie de exemplu 10000 EUR. Ma intereseaza daca in Romania pentru aceasta suma trebuie sa platesc impozite, taxe, avand in vedere ca echipamentul nu este adus in tara.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Andreea Voicila , Contabil 09:50, 23 Ianuarie 2011
Sunt venituri impozabile in Romania, veniturile persoanelor juridice nerezidente, indiferent daca veniturile sunt primite in Ro sau strainatate (adica incasate) urmatoarele: dividendele de la un rezident (exista si facilitati fiscale daca se indeplinesc anumite conditii), dobanzi de la un rezident (pana in 2010 din 2011 exista modificari) si redevente adica chiriile de care spuneti d-voastra. Firma de la care se inchiriaza datoreaza impozit in RO, cota este cea stabilita in conventia de evitare a dublei impuneri dintre state, daca aceasta nu exista se aplica cota de 16% . Obligatia retinerii, declararii si platii catre stat a impozitului cade in sarcina platitorului, adica a d-voastra in acest caz. Vedeti la art.115 si 116 din Codul Fiscal.
Ultima modificare: Duminică, 23 Ianuarie 2011
Andreea Voicila, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezidenti gratic gratic In cazul unui import de prestari servicii intracomunitare, se face retinerea la sursa a impozitului pe venitul nerezidentilor, chiar daca furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri cu germania crissy2703 crissy2703 Buna ziua, va rog daca puteti sa-mi spuneti care este procentul care trebuie retinut dintr-o plata catre o societate din Germania, cu care s-a incheiat un ... (vezi toată discuția)
Dubla impunere italia. yanisb yanisb Daca am o casuta in Italia pe care o inchiriez in sezon,in rest,o parte din timp stau eu.Impozitul din chiria unei case se plateste in Italia.Am rezidenta ... (vezi toată discuția)