avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salarizare in urma promovarii pe studii superioare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salarizare in urma promovarii pe studii superioare

Lucrez in cadrul unei primarii si in anul 2009 am absolvit cu diploma de licenta facultatea de administratie publica. In luna decembrie s-a hotarit domnul primar sa dam concurs pentru trecerea in clasa de la studii medii la studii superioare. Consiliul local a adoptat o hotarire de trecere din studii medii in studii superioare in luna decembrie 2010. S-a fixat examenul pe 28.12.2010. In ziua examenului ne-a comunicat domnul primar ca suspenda examenul si a stabilit o noua data 05.01.2011. S-a dat examen scris si interviu.
Am o intrebare- salariul meu este de 959 lei, iar in urma absolvirii acestui examen s-a emis dispozitie cu trecere pe gradul de asistent si tot cu acest salariu. Se poate? in cazul in care un asistent are salariu de 860 lei.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:30, 17 Ianuarie 2011
Nu este corect. Conform legii 284/2010, in cazul promovarii ca urmare a studiilor absolvite pentru fp, daca salariul nou este mai mic decat cel vechi se pastreaza salariul anterior (vezi art. 5 din sectiunea dedicata functionarilor publici).
in dispozitie salariu este acelasi de 959lei, dar functia este inspector, grad asistent, teapta I.
Atunci asta e...:D Succes la mai mare!
nu cred ca este legal in ceea ce priveste salariu. Pot sa am acelasi salariu cu gradul de asistent?:O
Da, daca salariul pentru functia publica clasa I grad asistent este mai mic decat cel pe care il aveati ca functie publica clasa III, de pe care ati promovat. (s-a ales solutia mai favorabila dvs, eu asa am inteles - vi s-a acordat salariul mai mare).
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare de la studii medii la superioare ramonailea ramonailea In prezent sunt functionar public incadrata pe functia de executie referent asistent treapta 2. Vreau sa stiu unde si cum se poate avansa pe studii superioare ... (vezi toată discuția)
Cum se face avansarea in clasa a functionarilor publici? maricica25 maricica25 cu se face avansara in clasa a functionarilor publici dupa absolvirea facultatii de profil si cu cit se mareste retributia in acest caz (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa floridepiatra floridepiatra Sunt functionar public,incadrat in clasa a2-a,grad profesional referent;in decembrie 2010 am sustinut si am fost declarata ADMIS la examenul de promovare in ... (vezi toată discuția)