avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... prevederi pentru calomnie si injurii
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

prevederi pentru calomnie si injurii

buna ziua. acum 2 luni m-am logat pe un anumit ziar local unde m-am luat de directorul scolii de primar si de un anumit domn de la un partid politic de la putere.la primar i-am zis ca nu-si face bine treaba, si ca fisa-sa fiind invatatoare(suplinitor) nu ia note de trecere la ex. de titularizare, la director ca nu a fac. nimic bun an scolala ca e tractorist nu director, si la fel si cu nevasta-sa( tot invatatoare) nu ia note de trecere la titularizare, si la domnu de partid ca ar si catelu din jurul lor, si ca la pus politic pe directorul scolii in functie.( pofesor de sport) din toate astea , m-au depistat ca asi fi eu , au cerut informatii de la ziarul respectiv si le-au primit( e normal da divulge ID. si sa localizeze IP-UL?)si din toate astea au zic ca ma da an judecata ca i-am insultat , si calomniat( prin calculator, net.) ce prevede acest lucru ? amenda ? sau inchisoare.? :sorry:
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 23:17, 26 Februarie 2011
Prevederile codului penal privind insulta si calomnia nu sunt in vigoare, a existat un recurs in interesul legii pe aceasta chestiune: [ link extern ]

Drept urmare va pot da in judecata doar pe taram civil, solicitand despagubiri. Pentru asta insa trebuie sa si dovedeasca un prejudiciu.
va multumesc . de rasp. dar totusi ei ( partea ,,vatamata" )sustine ca e caz penal si se pedepseste cu anchisoarea . va aduc la cunostinta ca nu a fost afectate partile vatamate , pe plan financiar s-au altceva poate la imagine (zic ei) dar nu cred ca toate merg de la sine. ce ar contine asta ? amenda ,sau ? cei mai rau ? va rog un rasp. va multumesc. si anca ceva ... are voie sa verifice calculatorul de la care sa scris mesajul ? sau firma de internet sa divulge secretul da IP-UL?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
udiu, utilizator
pai daca insulta si calomnia nu mai sunt prevazute in codul penal, atunci hai sa ne insultam si calomniem, sa ne porcaim ca la usa cortului, ca a avut cineva grija sa nu mai fim trasi la raspundere.
la un proces civil, se stie ca merge anevoios si fara prea mari sanse de castig.
deci: la "porcait" doamnelor si domnilor...ca e GRATIS.=D>
Nu inteleg de ce niciodata nu va convine nimic. :) Mai bine ati aprecia libertatea de exprimare si eliminarea arbitrariului dintre ce constituie ironie sanatoasa si calomnie.

@udiu
tinand cont ca e vorba de un comentariu de natura politica despre persoane publice, au sanse minime sa obtina ceva, chiar si in civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomniere si defaimare pe forum online Ristina Ristina Am fost insultata si calomniata grav, cu acuze care daca ar fi adevarate mi- ar atrage pedepse legale, pe un forum online, pe numele meu real, nu pe nickul ... (vezi toată discuția)
Dosar penal injurii/calomnii pe internet stelian222 stelian222 Buna ziua! Astazi am primit o citatie de la Parchetul de pe langa judecatoria orasului de domiciliu (nr dosar 601/P/2014) fiind chemat in [b]calitate[/b] ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia mai sunt incriminate de legea penala? littlemouse littlemouse Bună seara! Aș dori și eu să știu exact dacă insulta și calomnia sunt considerate infracțiuni, conform Noului Cod Penal și dacă se aplică pentru ... (vezi toată discuția)