avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... termen prescriptie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

termen prescriptie

Simpla somatie din partea creditorului, fie ea din partea unei banci sau a fiscului, intrerupe termenul de prescriptie?
Cu tot respectul, faceti confuzie intre somatia emisa de executorul judecatoresc in cadrul unei executari silite si somatia ca simpla instiintare de plata, emisa de creditor.
Aceastea nu sunt egale si nu au aceeasi valoare.

Observati articolul pe care l-ati citat in intregime:
(2) Somaţia cuprinde, pe lângă elementele prevăzute la art. 43 alin. (2), următoarele: numărul dosarului de executare; suma pentru care se începe executarea silită; termenul în care cel somat urmează să plătească suma prevăzută în titlul executoriu, precum şi indicarea consecinţelor nerespectării acesteia.
Deci este vorba clar de un dosar de executare.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Cu tot respectul, intrebarea a fost foarte simplist pusa. Trebuie avut in vedere ca organele fiscale deschid singure procedura de executare silita, prin simpla somatie. Faptul ca debitorul refuza plata si avand motive, ataca in justitie, este un pas urmator.
In fapt fiecare are dreptatea sa, intrebarea fiind pusa general, ca sa mai treaca timpul . Cu consideratie, Trifan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creante mai vechi de 3 ani de zile vali avram vali avram as vrea sa stiu ce pot face pentru a recupera creante mai vechi de 3 ani de zile (vezi toată discuția)
Notificari plata sau somatii! FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD doresc sa stiu daca notificarile de plata sau somatiile de plata de la firmele de recuperare pot intrerupe termenul de trei ani de prescriptie exintiva? ... (vezi toată discuția)
Intampinare somatie de plata valery valery O persoana a fost data in judecata prin intermediul somatiei de plata ptr neplata unor facturi de apa pe perioada martie 2006-octombrie 2006. Consider ca sunt ... (vezi toată discuția)