avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Pentru admitere INM!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Pentru admitere INM!

Se poate sa ma informeze si pe mine cineva daca perioada pe care se desfasoara cursurile de master se va cumula pentru vechimea de 5 ani necesara pentru admintere la INM,ulterior ocupand o functie dintre cele prevzute de art.87 (alin 1) din Legea 303/2004?!
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: miruna86 , utilizator 16:41, 22 Aprilie 2008
Nu exista momentan Drept de 3 ani care sa fie autorizat, deci daca faci doar 3 ani, ramai pe dinafara!
Ba exista, de ex. Spiru Haret, numai ca acolo e de fapt vorba de acreditare. Ei organizeaza si licenta, numai ca... nu respecta legea invatamantului, care la univ. juridic prevede 4 ani! Anti proces Bologna, dar ce sa-i faci... e doar o recomandare.
Stiu mai bine despre ce e vorba :P . Deocamdata nu exista Drept de 3 ani(autorizat), si cei de la Spiru, tranzitoriu, cum o numesc ei, vor face 4 ani in loc de 3, pana cand v-a exista o solutie definitiva si irevocabila in procesul pe care il au cu MECT-ul. Acum depinde ce v-a iesi, consider ca nu au sanse de reusita, deoarece sunt singura Universitate care au dorit si pus in practica acest fapt, Studii juridice de 3 ani. Bologna sau nu, traim in Romania #-o...
Ultima modificare: Luni, 14 Aprilie 2008
aNdreiD, utilizator
Salut, nou pe aici :) student anu 1 la o fac. de drept, si ma intreb deja ce o sa fac dupa ce o sa fac dupa ce o sa termin, am citit unele posturi pe forumurile de aici si nam inteles ceva...: (ipotetic): termin facultatea, dau examen la inm, intru si ies auditor de justitie...- adica ce????-judecator stagiar cu 5 ani perioada de proba??? chiar nu stiu ce tel sami aleg, pentru ce sa invat.. in opinia mea sunt 3 meserii: magistrat, avocat, notar, dintre toate prima pare cea mai buna, ma insel eu?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Aprilie 2008
mugurelu, utilizator
pana termini facultatea poate inveti sa scrii corect, dupa poti sa-ti alegi ce vrei, :sticktongue:zic si eu...

Alte discuții în legătură

Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)
Angajare in functia de consilier in administratia publica locala anasavescu anasavescu Un absolvent al facultatii Spiru Haret (administratie publica) ID, ciclul I Bologna (fara master) poate fi angajat si platit pe functia de consilier cu studii ... (vezi toată discuția)
Studii necesare pentru functia de procuror sanda90 sanda90 ce studii sunt necesare pentru functia de procuror?ma refer la studii superioare dupa facultate.am inteles ca trebuie sa dai pentru magistratura?da dar daca e ... (vezi toată discuția)