De fapt inteleg ca vreti sa aflati cum se face reactualizarea sumei de bani.
In Romania actualizarea sumei se face de catre executorul judecatoresc.
Nu are nicio legatura somatia de plata cu acest aspect.
Deci, nu aveti cum sa faceti acest lucru pe calea somatiei de plata.
Nu cer reactualizarea in dolari.
Cer Statului Roman sa recunoasca raspunsul incorect pe care l-a dat Min. de Justitie Roman cand nu a specificat ungurilor ca beneficiez de rata inflatiei desi eram in executare silita a unui cetatean maghiar.
Executarea silita presupune existenta unei somatii de plata, nu?
Deci se aplica OG 5/2001 la calculul despagubirii mele.
Am inteles ca deja s-a terminat executarea! Cum sa recalculati sumele deja executate, executarea presupune stingerea debitului!
Referitor la somatia de plata, inainte de orice executare se primeste o somatie de plata, indiferent ca se numeste exact asa sau mai variaza ca denumire (uneori am intalnit instiintare de plata, notificare).
Procedura somatiei de plata din OG 5 nu are nicio legatura cu executarea unei hotarari definitive.
Mai mult, daca dv. aveati termen de plata 2 saptamani, cand l-ati executat? Cand ati inceput executarea, adica?
E adevarat ca statul roman, daca a comunicat incomplet modul de calcul al despagubirilor pt dvs. instantei ungare, ar fi putut sa va produca un prejudiciu.
Despagubirea pentru acel prejudiciu nu o puteti pretinde statului roman in temeiul OG 5/2001, trebuie sa va axati pe alte temeiuri.Deja vi s-a spus foarte clar de cel putin 3 consultanti ca nu se aplica OG 5/2001 acestui caz. Consultati un avocat pentru a alege cel mai bun temei juridic pe care va puteti fonda actiunea.
Asta e problema mea! Am un prejudiciu creat de raspunsul incomplet al Min. de Justitie si trebuie sa gasesc temeiul juridic cel mai bun pentru a-mi recupera paguba.