sunt parte vatamata intr un dosar penal ajuns in instanta,urmeaza primul termen.
la primul termen daca am mintit pot sa declar acest lucru?
ce pot pati?este denunt calomnios.
de nervi am afirmat ceva ce nu era adevarat si s a facut un dosar pt talharie.
acum am realizat ca de fapt nu mi gasesc linistea sa stiu ca acele persoane vor ajunge dupa gratii pt ceva ce nu mi au facut.
va rog dati mi niste sfaturi cum sa procedez.
cu stima tuturor#-o
Aratati instantei de judecata ca s-au facut presiuni asupra dvs.din partea anchetatorilor sa declarati astfel,presiuni la care nu ati rezistat,si aratati adevarul.
Daca veti proceda astfel ,nu se va intampla nimic in ceea ce va priveste.
In mod cert,instanta va proceda la trimiterea dosarului la parchet pentru refacerea urmaririi penale,in vederea corectei incadrari a faptei.
ART. 292
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Nu a dat declaratii,el este reclamantul,a facut reclamatie,iar daca afirma ca a fost supus la presiuni pt a declara astfel,cine si cum poate demonstra ca a avut intentia de a nu fi sincer in reclamatia pe care a facut-o?
devin din ce in ce mai confuz....
concret:ce patesc???
cat e amenda???
nu pot trai gandind ca cele 2 persoane vor sta dupa gratii pt o bataie intre prieteni
va multumesc
Articolul 260
dolar
am facut o marturie mincinoasa,a inceput urmarirea penala impotriva mea,dar nu a ajuns dosarul la procuror, este la politie,imi pot retracta ... (vezi toată discuția)
Speta
nutzzu
in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa
joel
Buna ziua...acum un an am facut o plangere la DNA Bucuresti impotriva unui domn care din sursele mele era angajat la DNA Brasov si care facea presiuni asupra ... (vezi toată discuția)