avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cuantumul somajului dupa 1 ianuarie 2011
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cuantumul somajului dupa 1 ianuarie 2011

Care va fi cuantumul ajutorului de somaj al celor aflati in plata inainte de 01.01.a.c. tinand cont si de majorarea salariului minim?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:25, 23 Ianuarie 2011
OUG 108/2010, care modifica Legea 76/2002, spune:
Art. II
(1) Persoanele al caror drept la indemnizatie de somaj a fost stabilit inainte de data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de acest drept in cuantumul aflat in plata la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.

(2) Persoanele pentru care, la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, plata indemnizatiei de somaj este suspendata in conditiile legii si repunerea in plata a acestui drept se realizeaza ulterior acestei date beneficiaza de dreptul la indemnizatie de somaj in cuantumul stabilit si, dupa caz, recalculat pana la data suspendarii platii acestui drept .

Art. III
(1) Prevederile art. I si II se aplica de la data de 1 ianuarie 2011.
tudorvaleriu a scris:

OUG 108/2010, care modifica Legea 76/2002, spune:
...

deci, cuantumul se va modifica dupa modificarea salariului minim?
1. Tot conform Legii 76/2002, modificata, indemnizatia de somaj nu se mai calculeaza in functie de salariul minim pe economie ci in functie de indicatorul social de referinta, in vigoare.
2. La ora actuala indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul indemnizatiei de somaj kallima kallima Buna ziua, Am sa incep prin a va explica situatia-am absolvit facultatea in septembrie 2010, am depus actele necesare pentru somaj in octombrie 2010, iar de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj pentru absolventi catalinaparvu catalinaparvu spuneti ca indemnizatia de somaj pentru absolventi va fi inghetata la 300 , dar nu s a taiat 15%?, e 255 de ceva timp, lamuriti-ma si pe mine va rog. multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatia de somaj de la 1 ianuarie 2011 ovidiun ovidiun Va rog sa-mi explicati si mie (mai pe intelesul tuturor) din explicatia de mai jos ce reiese ? Somajul incepand cu 1 ianuarie 2011 revine la valoarea din mai ... (vezi toată discuția)