avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se va reveni la procentul de 85 % al indemnizatiei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se va reveni la procentul de 85 % al indemnizatiei pentru CCC pentru mamele care au nascut inainte de 1 ianuarie 2011?

Buna ziua!
Numele meu este Simona (Baia Mare) . Am intrat in concediu de ingrijire a copilului in 26.08.2010 si indemnizatia mea este de 978 lei (respectiv 72.25% din media ultimelor 12 venituri nete , acest fapt datorandu-se diminuarii cu 15 % ) .
Legile spun ca diminuarea este valabila pana la 31 dec. 2010 . Sa inteleg ca incepand cu 1 ianuarie 2011 se va reveni la procentul de 85 % din media ultimelor 12 venituri nete ? (daca ne incadram pe prevederile legii 148 /2005). As dori un raspuns la aceasta intrebare .
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Mr. Eugen , utilizator 21:39, 31 Mai 2011
pufuletpufusor a scris:

Gresit! Scade de la 85% la 75%. Potrivit faimoasei ordonante prin care se reducea indemnizatia cu 15%, aceasta masura ar fi trebuit sa fie in vigoare doar pana la 31.12.2010, dupa aceea ar fi trebuit sa revina la valoarea initiala. A se vedea Legea nr.118/2010
...
Deci unde este cresterea?

1. Asa este, incepand cu 01.01.2011 scade de la 85% la 75%. Cresterea este de la 72,25% la 75%.
2. Ati omis sa cititi art.30 din OUG 111/2010 pe care l-am redat mai sus.
Pentru mamicile cu veniturile mari nu exista oricum nici o "crestere", pentru ca au lasat plafonul la 3.400ron. Doar de la cei care platesc impozite stiu sa taie. #-o
Urmeaza sa nasc acum in februarie si pe siteul ministerului muncii nu vad normele de aplicare a legii noi [ link extern ]
La un moment dat era si un model de cerere....Stie cineva mai multe ?
multumesc
M-am uitat si eu pe acel link si, sub semnatura primului ministru pe HG, aveti si Normele si Anexele sale.
[ link extern ]
Multumesc - nu stiu cum de nu le-am detectat :)

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 2011 alexandrabratu alexandrabratu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: am nascut pe 10 iulie 2010, am beneficiat de concediu de sarcina si lauzie incepand cu 9 iulie 2010 - pana pe ... (vezi toată discuția)
Recalcularea indemnizatiilor de cresterea copilului aflate in plata din 1.01.2011 Antoanela Geaman Antoanela Geaman Conform art.30 din recenta OUG 111/2010 Art. 30 (1) Persoanele care au nascut sau nasc pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, precum si cele care au ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie crestere copil perioada 2009-2011 cristina.botezatu cristina.botezatu Buna ziua, As avea nevoie de putin ajutor pt a recalcula cuantumul unei indemnizatii pentru un copil nascut in august 2009 pana in prezent deoarece ... (vezi toată discuția)