avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se va reveni la procentul de 85 % al indemnizatiei ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se va reveni la procentul de 85 % al indemnizatiei pentru CCC pentru mamele care au nascut inainte de 1 ianuarie 2011?

Buna ziua!
Numele meu este Simona (Baia Mare) . Am intrat in concediu de ingrijire a copilului in 26.08.2010 si indemnizatia mea este de 978 lei (respectiv 72.25% din media ultimelor 12 venituri nete , acest fapt datorandu-se diminuarii cu 15 % ) .
Legile spun ca diminuarea este valabila pana la 31 dec. 2010 . Sa inteleg ca incepand cu 1 ianuarie 2011 se va reveni la procentul de 85 % din media ultimelor 12 venituri nete ? (daca ne incadram pe prevederile legii 148 /2005). As dori un raspuns la aceasta intrebare .
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Mr. Eugen , utilizator 21:39, 31 Mai 2011
Din cate am observat, normele respective sunt inca in PROIECT, nu s-au publicat In M.Of., asadar cred ca ar mai putea surveni modificari.
da, am obs si eu .....E culmea - ce or fi facut femeile care au nascut pe 1 ian....
Acest art.30 este un abuz dupa parerea mea. Sotia mea lucreaza de22 de ani in spital si toate colegele ei care au fost mame au "beneficiat" de diverse schimbari de lege si regim, dar cum au prins legea la inceputul CCC asa au terminat concediul, modificarile de pe parcurs aplicandu-se la cele care au nascut dupa ce s-a publicat legea, ordonanta sau ce a mai fost. E primul guvern care vrea sa aplice legi retroactiv si de aceea eu merg in instanta pentru aceasta aiureala silnica.
Din pacate asa este . O data cu diminuarea din iulie 2010 mamicile au primit procentul de 72,25 % din media ultimelor 12 venituri nete . Potrivit Oug 111 /2010 vom primi de la 1 ianuarie 2011 (adica in luna februarie pentru ca primim tot de pe o luna din urma ) 75 % din media ultimelor 12 venituri nete (deci cu 2.5 % mai mult ca pana acuma ) . Normal era ca noi cele care am nascut pana la 31 dec. 2010 sa beneficiem de 85 % din media ultimelor 12 venituri nete caci asa era legea la momentul respectiv. Dar cum in aceasta tara a saraciei si umilintei se aplica legile retroactiv si din mers sa nu ne miram ca e haosul care e . Deci sa ne multumim ca ne dau si noua 2,5 % dupa ce ne-au taiat initial 15 % ...
Va doresc toate cele bune , sa va ajute bunul Dumnezeu sa va puteti creste copilasul !
Care este situatia in cazul femeilor care nasc dupa 1 ianuarie 2011, ele primesc direct 75%?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 2011 alexandrabratu alexandrabratu Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: am nascut pe 10 iulie 2010, am beneficiat de concediu de sarcina si lauzie incepand cu 9 iulie 2010 - pana pe ... (vezi toată discuția)
Recalcularea indemnizatiilor de cresterea copilului aflate in plata din 1.01.2011 Antoanela Geaman Antoanela Geaman Conform art.30 din recenta OUG 111/2010 Art. 30 (1) Persoanele care au nascut sau nasc pana la data de 31 decembrie 2010 inclusiv, precum si cele care au ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie crestere copil perioada 2009-2011 cristina.botezatu cristina.botezatu Buna ziua, As avea nevoie de putin ajutor pt a recalcula cuantumul unei indemnizatii pentru un copil nascut in august 2009 pana in prezent deoarece ... (vezi toată discuția)