Buna ziua!
Numele meu este Simona (Baia Mare) . Am intrat in concediu de ingrijire a copilului in 26.08.2010 si indemnizatia mea este de 978 lei (respectiv 72.25% din media ultimelor 12 venituri nete , acest fapt datorandu-se diminuarii cu 15 % ) .
Legile spun ca diminuarea este valabila pana la 31 dec. 2010 . Sa inteleg ca incepand cu 1 ianuarie 2011 se va reveni la procentul de 85 % din media ultimelor 12 venituri nete ? (daca ne incadram pe prevederile legii 148 /2005). As dori un raspuns la aceasta intrebare .
Va multumesc anticipat .
Acest art.30 este un abuz dupa parerea mea. Sotia mea lucreaza de22 de ani in spital si toate colegele ei care au fost mame au "beneficiat" de diverse schimbari de lege si regim, dar cum au prins legea la inceputul CCC asa au terminat concediul, modificarile de pe parcurs aplicandu-se la cele care au nascut dupa ce s-a publicat legea, ordonanta sau ce a mai fost. E primul guvern care vrea sa aplice legi retroactiv si de aceea eu merg in instanta pentru aceasta aiureala silnica.
Din pacate asa este . O data cu diminuarea din iulie 2010 mamicile au primit procentul de 72,25 % din media ultimelor 12 venituri nete . Potrivit Oug 111 /2010 vom primi de la 1 ianuarie 2011 (adica in luna februarie pentru ca primim tot de pe o luna din urma ) 75 % din media ultimelor 12 venituri nete (deci cu 2.5 % mai mult ca pana acuma ) . Normal era ca noi cele care am nascut pana la 31 dec. 2010 sa beneficiem de 85 % din media ultimelor 12 venituri nete caci asa era legea la momentul respectiv. Dar cum in aceasta tara a saraciei si umilintei se aplica legile retroactiv si din mers sa nu ne miram ca e haosul care e . Deci sa ne multumim ca ne dau si noua 2,5 % dupa ce ne-au taiat initial 15 % ...
Va doresc toate cele bune , sa va ajute bunul Dumnezeu sa va puteti creste copilasul !