avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcerea la servici dupa CCC - chemare la comisia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcerea la servici dupa CCC - chemare la comisia disciplinara

Buna ziua.
Am sa incerc sa va prezint situatia mea pe scurt: nu mi-a fost platit postnatalul dupa nasterea copilului, am avut un proces cu societatea pe care l-am castigat. Am terminat CCC in 24 decembrie 2010 si am fost chemata la servici din data de 27 decembrie la un alt punct de lucru, la 20 km de oras, la o balastiera, in mijlocul campului, tocmai pentru a ma determina sa imi dau demisia, stiind ca 6 luni de zile nu ma pot concedia. Am fost la ITM si mi-au spus sa nu imi dau demisia si ca CIM nu se poate modifica decat cu acordul partilor si am comunicat societatii acest lucru. Ca raspuns, am primit o adresa prin care sunt chemata in 27 ian. la comisia de disciplina pentru ca nu m-am prezentat pana la aceasta data la servici.
Cele cateva zile din decembrie am fost pusa nemotivata.
Ce pot sa fac?
Eu ma prezint, dar nu stiu ce se poate intampla. Ma poate concedia? Cu ce articol?
Oricum voi avea la mine si demisia, pentru ca mi se pare ultima solutie. In instanta nu mai vreau sa ajung, a durat enorm de mult si la procesul anterior.
Astept raspunsul dumneavoastra. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 26 Ianuarie 2011
Multumesc din suflet! M-am mai linistit. As mai avea o intrebare: daca voi aparea absent nemotivat, nu imi va fi luata aceasta luna in calcul la vechime, nu?
Iar daca voi avea vreodata nevoie de adeverinta pentru somaj sau mai stiu eu ce, e obligat sa mi-o dea si nu are vreo legatura ca mi-a desfacut CIM disciplinar?
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
adriana80, utilizator
Perioada cat ati avut absente nemotivate nu constituie vechime in munca.

Nu are nicio legatura eliberarea unei adeverinte pentru somaj cu desfacerea disciplinara a c.i.m., fostul angajator este obligat sa va dea o astfel de adeverinta daca veti avea nevoie vreodata.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
As mai avea inca o intrebare. Eu trebuia sa ma intorc la servici la noul punct de lucru in data de 27 decembrie, iar eu sunt convocata maine, 27 ianuarie la comisie, iar eu abia azi am primit o instiintare sa ridic de la posta o recomandata (adresa de la firma) si nu m-am dus azi sa o ridic. Nu cumva se aplica aici cele 30 de zile prevazute in art. 268 al. 1) din Codul Muncii? In mod normal sanctiunea a inceput in 27 decembrie, and nu m-am prezentat la servici sau cand ei fac o constatare scrisa?
Va multumesc inca o data si astept raspuns urgent, maine e 27!
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
adriana80, utilizator
Termenul de 30 de zile, stipulat de art. 268 alin. 1 din Codul muncii, începe să curgă de la data la care reprezentantul angajatorului persoană juridică sau angajatorul persoană fizica a luat la cunoştinţă despre săvârşirea abaterii disciplinare.
Data luării la cunoştinţă de către angajator despre săvârşirea abaterii disciplinare este data înregistrării referatului sau sesizării care priveşte săvârşirea abaterii disciplinare.
Multumesc. Deci referatul sau sesizarea se intocmesc dupa intalnirea de maine, nu?

Alte discuții în legătură

Concediere angajat exxelar exxelar Buna ziua, Astazi in urma unei altercatii cu un angajat pe fondul muncii prestate (problemele sunt mai de mult, nu are sens sa detaliez), acesta a parasit ... (vezi toată discuția)
Demisie marianapirvu marianapirvu buna ziua, ce pot face in situatia in care un salariat a lipsit nemotivat si cand a venit a spus ca isi da demisia fara sa argumenteze din ce motive si mai ... (vezi toată discuția)
Concediere danidaniela3 danidaniela3 Buna seara, Am un agajat care nu s-a przentat la lucru de 2 luni .I-am trimis 2 adrese prin care ii solicitam prezenta la sediul unitatii in vederea ... (vezi toată discuția)