avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintoarcerea la servici dupa CCC - chemare la comisia ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintoarcerea la servici dupa CCC - chemare la comisia disciplinara

Buna ziua.
Am sa incerc sa va prezint situatia mea pe scurt: nu mi-a fost platit postnatalul dupa nasterea copilului, am avut un proces cu societatea pe care l-am castigat. Am terminat CCC in 24 decembrie 2010 si am fost chemata la servici din data de 27 decembrie la un alt punct de lucru, la 20 km de oras, la o balastiera, in mijlocul campului, tocmai pentru a ma determina sa imi dau demisia, stiind ca 6 luni de zile nu ma pot concedia. Am fost la ITM si mi-au spus sa nu imi dau demisia si ca CIM nu se poate modifica decat cu acordul partilor si am comunicat societatii acest lucru. Ca raspuns, am primit o adresa prin care sunt chemata in 27 ian. la comisia de disciplina pentru ca nu m-am prezentat pana la aceasta data la servici.
Cele cateva zile din decembrie am fost pusa nemotivata.
Ce pot sa fac?
Eu ma prezint, dar nu stiu ce se poate intampla. Ma poate concedia? Cu ce articol?
Oricum voi avea la mine si demisia, pentru ca mi se pare ultima solutie. In instanta nu mai vreau sa ajung, a durat enorm de mult si la procesul anterior.
Astept raspunsul dumneavoastra. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:38, 26 Ianuarie 2011
Referatul trebuia intocmit inainte , intrucat in baza acestuia sunteti convocata la comisia de disciplina.
Si daca nu s-a intocmit referatul, care data se ia in considerare? Prima zi de absenta?
Daca nu s-a intocmit referatul atunci se ia in calcul prima zi de absenta nemotivata.
Deci daca maine nu mi se prezinta nici un referat (banuiesc ca trebuie sa mi-l arate), inseamna ca maine suntem in a 31-a zi calendaristica de la prima absenta. Plus ca as putea chiar sa nu ma prezint, avand in vedere ca azi am primit instiintarea de la posta si numai maine o ridic, deci nu am fost convocata in timp util, nu?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2011
adriana80, utilizator
Trebuia sa va convoace cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de data sedintei comisiei de disciplina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere angajat exxelar exxelar Buna ziua, Astazi in urma unei altercatii cu un angajat pe fondul muncii prestate (problemele sunt mai de mult, nu are sens sa detaliez), acesta a parasit ... (vezi toată discuția)
Demisie marianapirvu marianapirvu buna ziua, ce pot face in situatia in care un salariat a lipsit nemotivat si cand a venit a spus ca isi da demisia fara sa argumenteze din ce motive si mai ... (vezi toată discuția)
Concediere danidaniela3 danidaniela3 Buna seara, Am un agajat care nu s-a przentat la lucru de 2 luni .I-am trimis 2 adrese prin care ii solicitam prezenta la sediul unitatii in vederea ... (vezi toată discuția)