avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Valorificare grupa I de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Valorificare grupa I de munca

Barbat. 52 ani. 31 ani munca (1 an si 5 luni armata) din care 21 ani grupa 1 -a ,,Turnatorie,, conform art. 3 al Ordinului50/1990 iar timp aferent de munca 100%. Dupa vechea legislatie beneficiam de reducerea virstei la pensionare de 10 ani si 6 luni.
Intrebare:
1: La ce virsta ma mai pot pensiona acum dupa noua lege ?

Multumiri.
Va multumesc pt raspunsul dv. clar si prompt.
Revenind la problemele mele care nu-mi dau pace si citind pe forum si alte raspunsuri date in cazuri similare am ramas cu privirea pe Legea 19/2000 art 167 ind.1 care cu intreaga lege 19 avea aplicabilitate pina la 1 aprilie 2011. In cazul meu, in care anul trecut, de la casa de pensii mi s-a spus ca pot sa-mi depun dosarul de pensionare doar la virsta de 52 ani ( ii fac la 1 martie a. c.) bine-nteles beneficiind si de reducerea la virsta de pensionare data de cei 21 ani lucrati in fosta gr 1, vin si va intreb: art 158 din legea 263/2010 nu intra in contradictie cu art. 167 ind 1 din legea 19/2000 ? Pe acest temei nu pot invoca faptul ca sint discriminat ? Tocmai prin faptul ca eu sint in interiorul acelei perioade cind ma puteam pensiona ( 1 martie) daca mai era valabila legea 19 ce-si termina aplicabilitatea la 1 aprilie 2011 ?
Imi cer scuze pt. insistenta si va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2011
toma st, utilizator
toma st a scris:
(...) vin si va intreb: art 158 din legea 263/2010 nu intra in contradictie cu art. 167 ind 1 din legea 19/2000 ? Pe acest temei nu pot invoca faptul ca sint discriminat ?

Nu puteti invoca faptul ca sunteti discriminat intrucat un articol dintr-un act normativ in vigoare nu poate fi in contradictie cu un articol dintr-un act normativ abrogat.
Atunci, pe cind o alta lege a pensiilor ?:help:
Multumiri tuturor.
Normele de aplicare a legii 263/2010 aparute recent aduc ceva nou in sensul intrebarilor mele de pina acum ? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta... mirelutzzza mirelutzzza as dori sa va adreseaz o intrebare:tatal meu se numeste teodoru valerica,este nascut in 21 02 1959 are 22 de ani de munca dintre care 14 de grupa 1 si 8 de ... (vezi toată discuția)
Grupa a doua la calcularea pensiei la "limita de varsta" vasile35 vasile35 Buna ziua, Am inteles de la un angajat al casei de pensii, ca dupa noua lege, nu se mai ia in calcul grupa a II-a pentru stabilirea limitei de varsta la ... (vezi toată discuția)
Echivalare grupa 1 de munca stanluc stanluc F Stagiul total de cotizare realizat a. Stagiul total de cotizare realizat, din care 38 ani 1 luna 17 zile 1, In sistemul public, din care ... (vezi toată discuția)