avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... angajare ca jurist la firma privata
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

angajare ca jurist la firma privata

Buna seara,
Un absolvent al Facultatii de Drept Al. I. Cuza din Iasi, care a profesat in alt domeniu, se poate angaja in acest moment ca si jurist in cadrul unei firme private?
Sunt anumite conditii de indeplinit?
Va multumesc.....
Cel mai recent răspuns: aurora_oprescu2009 , utilizator 15:20, 10 Martie 2011
lauraadriana a scris:

Utila este. Din cate stiam eu, daca vrei sa reprezinti firma sau sa depui concluzii in instanta, nu poti fara legitimatie!!!

Reprezentarea se face in baza unei Imputerniciri (delegatii) emisa de catre angajator!Nu te intreaba nimeni despre legitimatii!
In Constanta inscrierea este de 50 lei, cotizatia este de 120 lei/semestru si taxa pentru legitimatie 10 lei. Ideea este ca dupa examenul de definitivat in profesie si o vechime de minim 5 ani, poti da examen in avocatura ca definitiv.
Am citit atatea pareri cu privire la conditiile obligatorii ale exercitarii profesiei de consilier juridic incat acum, marturisesc, ca proaspata jurista stagiara sunt in ceata.Potrivit legii, stagiul de 2 ani este obligatoriu, inscrierea in CCJ nu este obligatorie si de aici decurge si lipsa obligativitatii de a avea un jurist indrumator. Nu este obligatoriu, dar ar fi bine. Ok, pana aici toate bune.Ceea ce nu inteleg este urmatorul articol din Lg 514/2003
[i]Art. 12.
(1) La debutul exercitarii profesiei, consilierul juridic efectueaza obligatoriu un stagiu de pregatire profesionala cu durata de 2 ani, perioada in care are calitatea de consilier juridic stagiar.
(2) Conditiile efectuarii stagiului, asigurarea consilierului juridic indrumator, definitivarea si celelalte conditii din perioada stagiului sunt cele prevazute in legea pentru exercitarea profesiei de avocat si statutul profesional al acesteia, care se aplica in mod corespunzator.

Sa-mi fie cu iertare, dar in Legea exercitarii profesiei de avocat, conditiile de exercitare a profesiei sunt substantiale. Ce se aplica si ce nu din aceasta prevedere si din Statutul avocatului? De ce nu sunt stabilite clar conditiile exercitarii profesiei de jurist in Lg 514/2003 si in Statutul consilierilor juridici si fac trimitere la un alt text de lege?
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2011
aurora_oprescu2009, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Legi aplicabile consilierilor juridici angajati cu contract de munca Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate explica si mie cineva in sfarsit mai clar ce legi, ce drepturi si obligatii si ce statut se aplica consilierilor juridici care sunt ... (vezi toată discuția)
Despre consilieri juridici MirceaWlf MirceaWlf Bună ziua, am o nelămurire despre cum se obține titlul de “consilier juridic stagiar”. Acesta se obține odată cu înscrierea într-un Colegiu al ... (vezi toată discuția)