avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Persoana juridica fara datorii - neacordare credit
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Persoana juridica fara datorii - neacordare credit

Am solicitat un credit ptr dezvoltarea afacerii la mai multe banci si mi s-a refuzat, pe motiv ca cei 2 asociati sunt inregistrati in Biroul de credit, cu restante la plata ratelor ptr contracte de credit ca si persoane fizice. Mentionez ca S.R.L.- ul pe care- l detin de 5 ani este pe profit in 2010, nu are datorii la stat sau alte imprumuturi. Este corecta pozitia bancilor respective? Din punctul lor de vedere, ca si persoana juridica , nu voi putea contracta un credit bancar ptr dezvoltarea afacerii in aceasta tara? Trebuie cumva sa pun alt asociat la firma ca sa pot obtine un credit?Daca asociatul unic al firmei va fi o persoana de 80 de ani, se va acorda creditul bancar solicitat? De unde pot lua totusi un credit?
Cel mai recent răspuns: Barbalata Ovidiu , Consultant credite si finantari 22:51, 21 Februarie 2011
acordarea unui credit este la discretia bancilor in sensul ca acestea isi stabilesc normele de creditare in functie de politica lor. Normele sunt aprobate de BNR, deci nu este nimic de facut.

pe de alta parte, datorita faptului ca asociatii vor garanta personal creditul societatii prin avalizarea unor BO duce si la analiza lor ca si persoane fizice. din aceasta cauza nu se acorda credit daca asociatii sunt in biroul de credit.
Stiu ca esti suparat ! Din pacata daca privim din punct de vedere al celui care finanteaza imprumutul ( adica al Bancii) temerea este justificata , in sensul in care indiferent de garantiile aduse acesta doreste sa-si recupereze imprumutul pe cale amiabila conform conditiilor contractuale. Istoricul celor care stau in spatele afacerii nu ii asigura garantia ca lucrurile se vor intampla asa...... din pacate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare partiala credit axw axw O societate mixta romano-UE are un credit bancar cu garantie prin BO avalizat in nume proprii pe toate asociatii societatii. Asociatii romani au parti sociale ... (vezi toată discuția)
Credite pegas pegas daca persoana fizica este in Biroul de Credit si este unic asociat la un SRL ,firma respectiva poate beneficia de credit? multumesc (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat maria.b maria.b Buna seara, Am si eu urmatoarea speta, poate ma puteti ajuta cu un sfat: O persoana fizica - in calitate de asociat unic si administrator al unui SRL - ... (vezi toată discuția)