avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare neplatite sporuri neacordate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare neplatite sporuri neacordate

Lucrez in onco-hematologie iar din lipsa personalului se lucreaza ore suplimentare foarte multe iar pe langa lucrul acesta mai este si periculos ca se lucreaza cu citostatice care sunt toxice . Nu primim nici un spor de toxicitate si nu ne sunt platite nici orele suplimentare. Intrebarea mea este ce pot face pentru a primi aceste drepturi? Conducerea spitalului stie acest lucru dar nu se ia nici o masura . Nu cunosc legislatia dar cea ce se intampla nu este normal.
Cel mai recent răspuns: barnitiu , utilizator 16:04, 31 Octombrie 2008
aba812001 a scris:

:offtopic: :oops:
cristina se cunoaste ca ai fost in sistem :P

:offtopic::oops: E chiar asa evident? :">
Mda, se p;are ca se cunoaste, si din pacate aveti dreptate, nu e singura in aceasta situatie. In schimb, ca sa continui sa imi dau in petic :P, chiar daca nu exista prevedere bugetara in acest sens, de ceva vreme institutiile bugetare au dreptul de a face viramente bugetare intre conturi, mai ales cand e vorba de cheltuieli de personal
Sunt asistent medical radiologie si lucrez in cadrul unui sanator de pneumoftiziologie. Este legal sa nu se acorde sporul pentru radiologie, daca se acorda cel pentru tuberculoza? (motivatia celor de la personal este ca ambele sunt sporuri de periclitate si nu se insumeaza, ci se alege doar cel mai mare...). :((
Locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporurilor, precum şi condiţiile de acordare a acestora se stabilesc prin regulament aprobat prin ordin al ministrului sănătăţii, cu consultarea sindicatelor semnatare ale contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară.
Posibil ca prin acest regulament sa fie stabilit asa cum zic cei de la personal.

In situatia dumneavoastra, din lipsa de informatii concrete, eu vad mai multe variante... Toate se confrunta cu aceeasi norma extrasa din regulamentul de acordare a sporurilor specifice pe care v-o prezint mai jos:

"Art. 4. - În situaţia în care unele categorii de personal, datorită specificului activităţii, îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă care se regăsesc în una sau mai multe grupe, vor beneficia de un singur spor aferent fiecărei grupe, şi anume de cel mai mare. "

Sporul de radiologie variaza, in functie de evaluarea riscului radiologic si nivelul la care va incadrati intre 10-30%.
In situatia in care lucrati intr-unul din sanatoriile TBC din tara specific enumerate de lege, beneficiati de un spor de periclitate intre 50-100%, ceea ce inseamna ca se depasesc chiar si valoarea maxima a sporului care se poate acorda pentru risc radiologic.

Daca va aflati in aceasta situatie, salariul dumneavoastra este calculat corect, beneficiati de sporul cel mai mare.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2008
Cristina Boros, Consilier juridic
Va multumesc.Si pt Cristina ai inteles bine lucrez pe sectie in pediatrie nu fac parte din nici un sindicat pt ca nu fac mare lucru pt noi. Dar mai am o problema noi pe sectie facem si terapie intensiva facem si cure cu citostatice si mai suntem si pediatrie iar noi nu primim decat un spor cel mai mare cea ce nu e normal nu stiu dar daca asa prev legislatia dar nu e de mirare atunci ca pe aceste sectii nu e personal suficient niciodata si se lucreaza cu jumatate din personal si acela fara experienta. Mai am o intrebare suntem la jumatate din personal ore suplimentare neplatite de vreo 2 ani iar cand isi ia cineva liber si-l ia in detrimentul altei colege care lucreaza pt 3 pers ce se poate face si cati pacienti ar trebui sa aiba o asist pe aceasta sectie?

Alte discuții în legătură

Legea 304/2008 atlantiana atlantiana Am aflat de curand de existenta Legii 304/2008 (M.Of. nr.848/17 decembrie 2008) si am citit-o. Am vazut ca prevede un spor de incordare psihica de 25% pentru ... (vezi toată discuția)
Spor sanatate Elym92 Elym92 Buna ziua! Sunt angajata la unitatea de transfuzii a SCJM. Am solicitat sporul care mi se cuvine in baza Legii 330/2009 Art.13 litera E. Raspunsul a fost ... (vezi toată discuția)
Munca in mediul toxic Radiologie Radiologie Buna ziua, Intrebarea vine din partea intregului personal de asistenti medicali RADIOLOGIE , din Spitalul Clinic de Urgenta BAGDASAR ARSENI - ... (vezi toată discuția)