avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema cu RCA in cazul unui vinovat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema cu RCA in cazul unui vinovat

S-a produs o tamponare intre un coleg si un cetatean .Prin procesul verbal de constatare emis de politie cetateanul a ramas fara permis timp de o luna deci politia a constatat ca cetateanul este vinovat de producerea accidentului. Respectivul cetatean refuza sa-i dea colegului asigurarea RCA, motivand ca este nevinovat si agentul de politie constatator nu stie "legea".
Cum e posibil ca un "vinovat" sa nu-ti dea asigurarea RCA cand politia confirma vinovatia.
Ce este de facut in acest caz!! fara a se ajunge la judecata.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 00:54, 27 Ianuarie 2011
Daca nu se rezolva pe cale amiabila, singura varianta ar mai fi sa va reparati masina pe CASCO (daca aveti), iar asiguratorul dvs. sa recupereze prejudiciul de la asiguratorul RCA.
fara instanta nu veti rezolva nimic. puteti chema in judecata direct vinovatul, in baza procesului verbal si sa il siliti sa ofere RCA. sau verificati aici [ link extern ] .

sau puteti repara masina pe CASCO si sa-i lasati pe ei sa isi recupereze pagubele.
Existand procesul verbal intocmit de organul abilitat (politia), avand o copie a acestuia, avizati in baza lui, dauna la asigurator.Seria politei si emitentul RCA sunt trecute in p.v. , iar asiguratorul are in baza lui de date restul detaliilor.Lucrurile ar fi fost mai dificile daca ar fi fost vorba de o intelegere amiabila, insa si in acel caz se putea incheia neintelegerea tot la politie.
Agentul de politie era obligat sa solicite vinovatului de accident polita si sa le faca copii celorlalti pagubiti. In PV al politiei , asiguratorul poate gasi toate datele necesare pt a putea deshide si instrumenta dosarul de dauna. In cazul in care aveti polita CASCO , atunci reparati-va masina pe CASCO si apoi nu va mai priveste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o copie rca jjwar jjwar Buna Ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu daune materiale fara victime impreuna cu alti 2 soferi. Politia a constatat accidentul si a gasit ... (vezi toată discuția)
Accident cu persoana fara carnet si masina fara rca beatrice_dita beatrice_dita am avut un accident de masina la o trecere de pietoni. eu am oprit la trecere pt ca traversa un pieton, dar masina din spate nu a putut opri pt ca avea viteza ... (vezi toată discuția)