Ce parere aveti despre noua lege privind admiterea in magistratura a celor cu 10 ani vechime numai pe baza de interviu?
Cum vi s-ar parea sa fiti judecati de un judecator ales pe baza de interviu?
Cat de omogena ar fi selectia pe acest criteriu?
De ce ? pentru ca a trecut chitanta pe 31 a lunii precedente, in loc sa o treaca pe 1 a lunii urmatoare ca sa beneficieze de un concediu medical? Cine a fost prejudiciat? Chitanta oricum a taiat pentru onorariu... Nu a facut evaziune fiscala.
De ce:
simplu pentru ca "... a pus un 3 in fata acelui 1..." Eu deduc de aici ca exista o chitanta (inscris) care ulterior intocmirii ei a fost modificata...
Ghici cum se cheama asta in dreptul penal? Art 280 -291 Cod Penal...
Oare e nevoie de un prejudiciu pentru infractiunile de fals?
Io cam am indoieli...
Pentru infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, trebuie ca faptuitorul sa foloseasca inscrisul sub semnatura privata in vederea producerii unei consecinte juridice. In cazul nostru, chitanta face dovada platii onorariului de catre client. Pe acesta nu-l intereseaza daca chitanta e cu o zi mai devreme sau mai tarziu, asa cum nici pe cei de la Finante nu-i interreseaza. important e pentru ei sa-ti platesti impozitul.
Gresit inteles. Prin acea ordonanta s-a eliminat nimai posibilitate ca judecatorii si procurorii care au renuntat la functie sa reintre in magistratura , avnd in vedere noile conditii de salarizare.
Eu sincer ma bucur pentru faptul ca au introdus si interviul ca metoda de "intrare" pentru consilierii juridici. In 1998 am luat examenul pentru ocuparea unui post de procuror, dar nu mi s-a dat post . Am mai sustinut examene dar nu am mai avut sansa. La ultimul examen nota pe barem a fost de 7.20, iar pe lista am parut cu 5.90, asa ca dreptatea e de partea altora.