avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu vatamari corporale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu vatamari corporale

Salut, In urma cu 4 saptamani am avut un accident in care nu am acordat prioritate deci, vinovat fara prezumtii persoana vatamata si-a facut CML si i s-au acordat 12-14 zile de spitalizare in urma cu 2 zile m-a sunat Politia de s-a ocupat de caz si m-a intrebat daca m-am impacat cu vatamatul ca trebuie sa solutioneze dosarul si i-am spus ca nu pentru ca vrea sa ii platesc si masina cu toate ca eu am asigurare.
Va rog sa imi spuneti daca Procurorul primind dosarul de la politie cu plangerea vatamatului poate sa inainteze dosarul in Instanta cu toate ca eu nu am nici un antecedent anterior sau o sa imi dea o amenda administrativa si incheie dosarul.
Exista posibilitatea ca el sa fi luat zile pe naspa, pentru ca avea doar zgarieturi si mici vanatai nu imi imaginez cum a luat asa multe zile?
Va multumesc si va doresc Numai Bine!
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
Ionut_92, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut_92 , utilizator 22:52, 27 Ianuarie 2011
De pagubele autoturismului se vor ocupa asigurarile, dar de vatamarea corporala sunteti direct raspunzator. La un moment dat cazurile se vor separa, in sensul ca reclamantul poate inainta in instanta o actiune pentru vatamare corporala.
Recomandare: initiati o impacare amiabila cu reclamantul.
Nu exista posibilitatea sa primeasca "zile naspa".
O sa incerc sa ma impac cu vatamatul dar nu cred ca se poate oricum, aveti o parere despre ce decizie ar putea lua Procurorul(vinovat cu fapta din culpa vatamatul primind 12-14 zile) ma trimite in instanta sau mai exista vre-o sansa sa imi dea o amenda administrativa si sa scap doar cu atat? urmand vatamatul daca nu este multumit sa ma dea in judecata pe cale civila.
Va multumesc si va doresc Numai Bine!
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
Ionut_92, utilizator
fapta este vatamare corporala di culpa, dar in cazul dvs opereaza impacarea partilor, incercati sa discutati cu victima si sa vedeti cam ce suma de bani doreste, daca aceasta nu este exagerata si o puteti suporta, si va hotarati sa ii dati banii sa faceti act notarial cu privire la suma pe care o veti da acestuia iar in act sa existe declaratia victimei cum ca "nu mai are nici un fel de pretentii", daca nu va puteti impaca atunci partea vatamata se poate constituii parte civila in proces si astfel isi poate cuantifica pretentiile atata materiale (care pot fi despagubite de asigurator) cat si morale. Avand in vedere ca dvs nu aveti antecedente puteti scapa cu o amenda, numai ca aceasta amenda va aparea in cazier, uiati ce scrie la art 180 Cod penal "Articolul 180 cod penal are urmatorul cuprins:”(alin.1)Lovirea sau orice alte acte de violenta cauzatoare de suferinte fizice se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda"
Scuzama ca intervin dar din cate am auzit eu m-as incadra la art. 184 este adevarat?
Nu a fost nici un act de violenta pur si simplu a fost din culpa ma gandesc ca as avea vre-o sansa sa scap doar cu o amenda administrativa pentru ca:
1) dapaseste 10 zile cu doar 2 zile deci nu este chiar asa rau lovit omul
2)nu am mai avut antecedente.
Cazierul credeam ca nu mi se pateaza daca iau o amenda administrativa dar voi stiti mai bine asa ca vin cu o intrebare noua , cat timp o sa am cazierul patat?
Multumesc si Numai Bine!
Daca vreti sa stiti cum s-a intamplat:
Sunt tanar circulam pe drumuri noi si intr-o localitate unde circula 1 masina pe zi am trecut o intersectie care din neatentie nu imi dadusem seama de existenta ei moment in care a intrat unu cu Dacia in mine NU AM AVUT VITEZA (30km/h) ala a avut 60-70 cu toate ca circula in localitate.
Cand este sa se intample se intampla fie ca vrei tu fie ca nu Dumnezeu stie El de ce poate ca am meritat-o:sorry::sorry::sorry:
Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2011
Ionut_92, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bataie Adris_Ciuc Adris_Ciuc Zilele trecute niste amici au fost implicati intr-o bataie,in sensul ca ei se intorceau spre casa dintr-un club si alti tipi dintr-un bar au vrut sa bata o ... (vezi toată discuția)
Dosar penal violenta dia2120 dia2120 care e pedeapsa pt un dosar in urma unei altercatii ....care s a finalizat cu bataie,iar partea vatamata are un certificat de 17 zile?? eu am recunoscut ca l ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni nicola_2 nicola_2 fiica mea a fost lovita pe trecer si are 50-55 zile ingrijiri medicale. Ce pedeapsa va primi autorul ? (vezi toată discuția)