In ce conditii o autoritate contractanta poate face o achizitie pe baza de comanda? Aceasta optiune este conditionata valoric sau/si de natura achizitiei?
Nu este necesara decat comanda. Nu sunt necesare Note si Rapoarte, nu sunt obligatorii cumpararea prin SEAP si nici contractele. Exista si in punctele de vedere ANRMAP aceste precizari.
Mi se pare corecta situatia, ar fi culmea o AC mica (un teatru) sa cumpere 50 de becuri intr-un an si sa faca un contract pentru asta. Dar, personal sunt adeptul intocmirii unor acte justificative voluntare in vederea evitarii suspiciunilor in cadrul unor viitoare controale.
M-am lamurit asupra problemei expuse, insa intrebarea mea viza o achizitie din anul 2009, cu mult inainte de modificarea oug 34/2006. Imi pare rau ca nu am facut precizarea lamuritoare, astfel incat voi reformula intrebarea...
In anul 2009 , inainte de aparitia Legii nr. 279/2011, o autoritate contractanta putea face achizitii directe ( in cazul meu de servicii) doar pe baza de comanda? Exista vre-un punct de vedere ANRMAP in aceasta privinta?
de cand a intrat in vigoare oug 34/2006 interpretarea este aceeasi. banuiesc cu in urma comenzii se emite si o factura. in acest caz factura este documentul justificativ.