avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

1. Efectele nu se produc fata de avanzi cauza?
3. denuntarea include renuntarea si revocarea?
In cazul de la a) nu inceteaza efectele prin lipsa obiectului reprezentarii?

patrick, acestea sunt raspunsurile corecte
si asa mi am explicat eu raspunsurile corecte

sincer nu cred ca poate fi vorba de vreo 'greseala de tipar'.

edit: mai asteptam argumente, daca ale mele nu sunt convingatoare/plauzibile:)
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
lucutel, utilizator
Efectuarea unei cercetari la fata locului in faza de urmarire penala prin ce act se dispune?
Intreb pt ca in practica, in faza de u.p., organele judiciare fac c.f.l fara a exista un act de dispunere din partea procurorului. In cartea lui Udroiu, nu mentioneaza daca se dispune prin vreun act anume, insa in cpp adnotat si comentat al lui volonciu, zice ca in faza de u.p., cfl se dispune prin ordonanta motivata, iar in faza de judecata, a cailor de atac sau la rejudecare dupa casare, insanta dispune efectuarea cfl.prin incheiere.
Deci cum e?
Eu stiu ca tot ce tine de administrarea probelor se dispune prin rezolutie.
Nu e nevoie de ordonanta.

Parerea mea.

@lucutel:

Nu am spus ca nu e asa. Ma intrebam doar. :)
Eram aproape sigur ca un contract isi produce efecte si asupra avanzilor cauza.
Se pare ca e altfel.
[
b]Patrick_ a scris:

@lucutel:

Nu am spus ca nu e asa. Ma intrebam doar. :)
Eram aproape sigur ca un contract isi produce efecte si asupra avanzilor cauza.
Se pare ca e altfel.

patrick, si eu am raspuns gresit, la fel ca tine
si m am chinuit sa gasesc o explicatie. nu pot sa retin lucruri daca nu le gasesc macar o urma de logica
de aceea, spus ca mai asteptam argumente /idei pe acesta tema
isis, sim, m13d, emmav?
allyssa a scris:

Efectuarea unei cercetari la fata locului in faza de urmarire penala prin ce act se dispune?
Intreb pt ca in practica, in faza de u.p., organele judiciare fac c.f.l fara a exista un act de dispunere din partea procurorului. In cartea lui Udroiu, nu mentioneaza daca se dispune prin vreun act anume, insa in cpp adnotat si comentat al lui volonciu, zice ca in faza de u.p., cfl se dispune prin ordonanta motivata, iar in faza de judecata, a cailor de atac sau la rejudecare dupa casare, insanta dispune efectuarea cfl.prin incheiere.
Deci cum e?

deacord cu patrick!
rezolutia e actul prin care org de urm penala dispune in urm penala asupra actelor si masurilor procesuale cu exceptia celor pentru care legea prevede ca se dispun prin ordonanta
nici 129 nici 131 nu mentioneza nimic de ordonanta
prin urmare ramane varianta rezolutie
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
lucutel, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)