Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
rino83 a scris:
sangreal a scris:
Intampinarea:
a) este obligatorie in procesele de divort
b) poate fi comunicata de parat reclamantului si fara interventia instantei
c) nu este suficienta pentru ca paratul sa obtina cheltuieli de judecata, ci acesta trebuie sa formuleze cerere reconventionala
B
Da, corect, mai ales ca prin Legea 202 s-a introdus un articol 80 si ceva cu comunicarea actelor prin avocat.
C nu este pentru ca e suficient sa le ceri prin intampinare, nu e nevoie de reconventionala.
alcali a scris:
cazul de impiedicare a exercitarii actiunii penale" fapta nu exista":
a. se va retine in caz de dubiu cu privire la savarsirea unei infract
b. nu se poate retine pt dispunerea clasarii
c. nu impiedica formularea unei cereri de chemare in jud. in fata instantei civile.
grila este din udroiu, banuiesc ca o stiti...am o nedumerire in legatura cu varianta de raspuns data de el...o sa o spun dupa ce se gandesc si cei interesati si care nu stiu grila . Sa nu stric surpriza :D
ac corect
b ) se poate dispune clasarea
c) te poti adresa instantei civile cand solutia cu privire la " fapta nu exista " este constatata de procuror, care nu are autoritate de lucru judecat in fata instantei civile
isis23 a scris:
alcali a scris:
cazul de impiedicare a exercitarii actiunii penale" fapta nu exista":
a. se va retine in caz de dubiu cu privire la savarsirea unei infract
b. nu se poate retine pt dispunerea clasarii
c. nu impiedica formularea unei cereri de chemare in jud. in fata instantei civile.
grila este din udroiu, banuiesc ca o stiti...am o nedumerire in legatura cu varianta de raspuns data de el...o sa o spun dupa ce se gandesc si cei interesati si care nu stiu grila . Sa nu stric surpriza :D
ac corect
b ) se poate dispune clasarea
c) te poti adresa instantei civile cand solutia cu privire la " fapta nu exista " este constatata de procuror, care nu are autoritate de lucru judecat in fata instantei civile
la c nu eram sigura de motivare,desi la asta m-am gandit si eu.....nici acum nu sunt atata timp cat scrie "cazul de impiedicare a exercitarii act.pen" si nu " cazul care impedica punerea in miscare a act.pen". Act.pen. se exercita in tot cursul penal,nu?! Daca era "a punerii in miscare" imi era clar ca este vorba de up si ca solutia data de procuror nu este obligatorie pt inst civ.....In schimb ca zice de exercitarea act penale...am inteles ca este vorba si de cazul judecatii, cand instanta constata ca fapta nu exista,iar hotararea ei e obl. pt inst.civila. Nu stiu daca ati inteles ratiunea mea.
Oricum logica d-lui udroiu in grile ma omoara...mai ales ca sunt din generatia in care dnul Neagu facea grilele la inm si nu erau asa complexe si intortocheate :sticktongue:.