avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.

Pe ordinea de zi a sedintei CSM din data de 3 martie se afla la pozitia nr. 8, CONCURSURI, la nr. 5 Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind memoriile formulate de unii candidaţi la concursul de admitere în magistratură din data de 21 noiembrie 2010.
Patrick_ a scris:

In cartea de procedura penala a D-lui Udroiu am gasit urmatorul paragraf, in subcapitolul referitor la prezumtia de nevinovatie:

"odată ce vinovăţia unei persoane a fost stabilită cu privire la săvârşirea unei infracţiuni, prezumţia de nevinovăţie nu îşi găseşte aplicarea în raport cu aprecierile formulate în hotărârea instanţei, cu excepţia situaţiei în care sunt de o asemenea natură şi într-un asemenea grad, încât aduc o nouă acuzaţie penală în sensul autonom prevăzut de Convenţia europeană"

Ce interpretare ii dati?

Parerea mea e ca ar trebui sa sari peste acest pasaj, deoarece are legatura si cu jurisprudenta CEDO, care nu intra in tematica pt examen...desi nu prea am asa abilitati de interpretare a textului, cred ca ideea ce se vrea a fi retinuta din acest text e ca prezumtia de nevinovatie opereaza doar pana la pronuntarea unei hotarari definitive de condamnare a inculpatului, iar considerentele hotararii prin care se motiveaza in fapt si drept solutia adoptata sunt cele care fac inaplicabila prezumtia de nevinovatie. Partea a doua nu stiu s-o interpretez.:D

Profit si eu de ocazie pt a ura La multi ani tuturor doamnelor si domnisoarelor cu prilejul acestei zile si a le dori o primavara care sa le bucure intregul an.:vishenka:
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
rino83, utilizator
lollita a scris:

Pe ordinea de zi a sedintei CSM din data de 3 martie se afla la pozitia nr. 8, CONCURSURI, la nr. 5 Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind memoriile formulate de unii candidaţi la concursul de admitere în magistratură din data de 21 noiembrie 2010.

sa speram ca vor suplimenta. desi nu cred...

le: eu vreau pentru concursul din ianuarie- februarie
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
ContSters166442, utilizator
rino83 a scris:
[
Profit si eu de ocazie pt a ura La multi ani tuturor doamnelor si domnisoarelor cu prilejul acestei zile si a le dori o primavara care sa le bucure intregul an.:vishenka:

Multumim frumos, Rino....pentru flori si urari...:coffee:
''cu excepţia situaţiei în care sunt de o asemenea natură şi într-un asemenea grad, încât aduc o nouă acuzaţie penală în sensul autonom prevăzut de Convenţia europeană"

Eu cred ca daca aprecierile instantei sunt formulate in astfel incat din ele reiese o noua si posibila invinuire prezumtia de nevinovatie isi gaseste aplicabilitatea pentru aceste sustineri.

O primavara plina de bucurii si lucruri frumoase tuturor!:vishenka:

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)