Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Patrick_ a scris:
Am inteles. Multumesc. :)
Deci se poate retine concursul (chiar intre modalitati diferite ale aceleiasi infractiuni) atat timp cat avem rezultate (sau stari de pericol) diferite ale acelor modalitati.
Daca insa rezultatul este unic, nu se poate pedepsi faptuitorul pt concurs daca s-a produs un singur rezultat.
Cam asta e logica cred.
===============================================================
Da` stiu ca ai extras esenta! Acuma parca o inteleg si eu mai bine!
adrianicet a scris:
Provocarea ilegala a avortului sau vatamarea corporala grava pot fi savarsite de autor in concurs intre 2 forme tip asupra aceleiasi victime?
========================================================================
este o grila in Udroiu pe tema asta, si raspunsul cred ca e gresit in carte..
tot Udroiu spune in Sinteze si grile-penal general si special, pag 257: " nu poate fi retinut concursul ideal intre infractiunea de vatamare corporala grava si cea de provocare ilegala a avortului, atunci cand vatamarea are ca urmare provocarea avortului"
...cred ca la asta se refera intrebarea ta...
Am inteles. Multumesc. :)
Deci se poate retine concursul (chiar intre modalitati diferite ale aceleiasi infractiuni) atat timp cat avem rezultate (sau stari de pericol) diferite ale acelor modalitati.
Daca insa rezultatul este unic, nu se poate pedepsi faptuitorul pt concurs daca s-a produs un singur rezultat.
Cam asta e logica cred.
Daca ai mai multe rezultate ( mai multe victime ) nu vei avea concurs , pentru ca fapta este incriminata distinct , la fel ca si la uciderea din culpa.
La concluzia aceasta se referea intrebarea mea...
Adica daca se poate retine concurs intre 2 variante tip ale vatamarii corporale grave asupra unei singure persoane?