avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
artax a scris:

Patrick_ a scris:

Am inteles. Multumesc. :)

Deci se poate retine concursul (chiar intre modalitati diferite ale aceleiasi infractiuni) atat timp cat avem rezultate (sau stari de pericol) diferite ale acelor modalitati.
Daca insa rezultatul este unic, nu se poate pedepsi faptuitorul pt concurs daca s-a produs un singur rezultat.

Cam asta e logica cred.

===============================================================
Da` stiu ca ai extras esenta! Acuma parca o inteleg si eu mai bine!

Daca ai mai multe rezultate ( mai multe victime ) nu vei avea concurs , pentru ca fapta este incriminata distinct , la fel ca si la uciderea din culpa. Evident , repet , cand vb numai de concursul ideal. Daca in schimb ai si o tentativa la una din victime , si un omor consumat atunci se va retine un concurs de omoruri.
Eu asa am retinut , si cred ca asta ai avut si tu in vedere Patrick
artax a scris:

adrianicet a scris:

Provocarea ilegala a avortului sau vatamarea corporala grava pot fi savarsite de autor in concurs intre 2 forme tip asupra aceleiasi victime?

========================================================================
este o grila in Udroiu pe tema asta, si raspunsul cred ca e gresit in carte..
tot Udroiu spune in Sinteze si grile-penal general si special, pag 257: " nu poate fi retinut concursul ideal intre infractiunea de vatamare corporala grava si cea de provocare ilegala a avortului, atunci cand vatamarea are ca urmare provocarea avortului"
...cred ca la asta se refera intrebarea ta...

Exact.
Dar daca vatamarea grava are alta urmare?

Patrick_ a scris:

Am inteles. Multumesc. :)

Deci se poate retine concursul (chiar intre modalitati diferite ale aceleiasi infractiuni) atat timp cat avem rezultate (sau stari de pericol) diferite ale acelor modalitati.
Daca insa rezultatul este unic, nu se poate pedepsi faptuitorul pt concurs daca s-a produs un singur rezultat.

Cam asta e logica cred.

La concluzia aceasta se referea intrebarea mea...
Adica daca se poate retine concurs intre 2 variante tip ale vatamarii corporale grave asupra unei singure persoane?
isis23 a scris:

Daca ai mai multe rezultate ( mai multe victime ) nu vei avea concurs , pentru ca fapta este incriminata distinct , la fel ca si la uciderea din culpa.

Nu ma refeream la infractiunile de omor sau ucidere din culpa.
La restul, mai multe victime inseamna concurs de regula.

adrianicet a scris:

La concluzia aceasta se referea intrebarea mea...
Adica daca se poate retine concurs intre 2 variante tip ale vatamarii corporale grave asupra unei singure persoane?

Stiu ca era o intreaga discutie in legatura cu aceste aspect.
Daca de exemplu ii provoci si pierderea auzului si pierderea vedere, prin fapte distincte savarsite in aceeasi imprejurare.
E concurs sau e infractiune unica?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)