Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
adrianicet a scris:
lucutel a scris:
da, asa zice cartea
dar de ce? se refera la regula in materie? parca citisem ca se poate stab si prin hotarare finala. pe acest motiv se poate cere si completarea hot, nu?
se stabileste prin incheiere deoarece atunci se stabileste si cine trebuie sa o plateasca, iar daca partea nu e de acord... e o intreaga poveste :)
plus, se stabileste prin incheiere deoarece expertul poate refuza sarcina daca nu e de acord cu suma... asta e parerea mea
da, parca am citit povestea asta:)
intrebam insa daca....se poate stabili in vreo situatie si prin hotarare?
lucutel a scris:
adrianicet a scris:
lucutel a scris:
da, asa zice cartea
dar de ce? se refera la regula in materie? parca citisem ca se poate stab si prin hotarare finala. pe acest motiv se poate cere si completarea hot, nu?
se stabileste prin incheiere deoarece atunci se stabileste si cine trebuie sa o plateasca, iar daca partea nu e de acord... e o intreaga poveste :)
plus, se stabileste prin incheiere deoarece expertul poate refuza sarcina daca nu e de acord cu suma... asta e parerea mea
da, parca am citit povestea asta:)
intrebam insa daca....se poate stabili in vreo situatie si prin hotarare?
conform alin 2 din opinia mea expusa anterior, consider ca nu se poate :) dar nefiind o parere foarte avizata, mai asteptam opinii.. :)
Minuta este obligatorie in toate cazurile in care masura preventiva nu poate fi luata/inlocuita/revocata si de procuror?